‘Werelddag van de Oceaan’ in Zuid-Frankrijk

Sinds 2008 wordt er ieder jaar op 8 juni de 'Werelddag van de Oceaan' gevierd. Dit met de bedoeling om het publiek bekend te maken met de problematiek waar de onderwaterwereld mee te kampen heeft.

Oceanen zijn enorm belangrijk voor onze voedselzekerheid en onze gezondheid, maar worden momenteel letterlijk overspoeld door vervuiling die grotendeels bestaat uit plastic en rioolafval. Een ander probleem is dan weer de overbevissing die leidt tot het volledig verdwijnen van bepaalde vissoorten. Hier wilt de 'Werelddag van de Oceaan' de bevolking attent op maken door middel van evenementen, workshops en vergaderingen.

De mening van de bezoeker is heel belangrijk. Gedurende twee dagen, na de degustatie van verse vis en zeevruchten, kan iedereen zijn mening geven. De resultaten worden verzonden naar de producenten en de verwerkers. Deze zullen zo hopelijk worden aangemoedigd om voor de consument algen en andere minder bekende zee-producten te verkopen in winkels en restaurants, zodat de visverkoop afgeremd wordt. Als jij ook mee wilt helpen aan het tegengaan van overbevissing door bijvoorbeeld alleen maar "seizoensgebonden vis" te eten dan kan je eens een kijkje gaan nemen op deze site:  http://www.mrgoodfish.fr/en/index.html

In 2014 volgt er een mobilisatie campagne met een projectbudget van vier miljoen verdeeld over twintig Europese partners. daarnaast zal eer een Europese conferentie plaats houden waar activisten van "The Blue Society" hun nieuwe visie op de toekomst van de oceanen zullen delen en bespreken met een projectbudget van vier miljoen verdeeld over twintig Europese partners.

De 'Werelddag van de Oceaan' is een initiatief van 'Nausicaa', een groot zeeaquarium met een ontdekkingscentrum in Frankrijk. Wil je graag meer weten over Nausicaa of aanwezig zijn op het "Werelddag van de Oceaan" evenement? Bezoek dan eens hun site: www.nausicaa.fr/

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content