Zeilen en flaneren: dit zijn de beste adressen in Nieuwpoort

Zin om België nog wat beter te leren kennen? Veel steden hebben heel wat moois te bieden. Vandaag ontdekken we het ‘nieuwe Knokke’: Nieuwpoort.

Je hebt Nieuwpoort-Stad, en je hebt Nieuwpoort-Bad. Die liggen drie kwartier wandelen van elkaar, via de Paul Orbanpromenade. Je komt dan langs de havengeul met zijn sluizencomplex en ziet meteen dé troef van de stad: Nieuwpoort is één van de grootste jachthavens van Europa, en de thuis van zo’n tweeduizend plezierboten.

Beeld: jachthaven

Niet alleen de jachthaven, ook de oude stad, met stadhuis naar middeleeuws model, is een bezoek waard. Het stadje aan de IJzermonding wordt steeds vaker ‘het Knokke van onze westkust’ genoemd. Er schittert een Michelinster bij M Bistro en het is prettig flaneren op de Zeedijk, onder andere langs de iconische art-decovilla The White Residence. Voor een selfie zit je dan weer goed aan Beaufort-beelden zoals de bronzen schildpad van Jan Fabre, de kleurrijke windzakken van kunstenaar Daniel Buren aan de jachthaven en de aanstormende ruiters op de golfbreker. Het nieuwste beeld is dat van de Poolse kunstenaar Goshka Macuga.

Nieuwpoortse local Ilse verklapt haar favoriete adressen

Ilse Soen van designinterieurwinkels Loft Living gidst je door haar stad.

Troef: “In elk seizoen is Nieuwpoort de perfecte plek om een paar dagen uit te waaien. In het Stad-gedeelte heb je het jaar rond een gezellige drukte, met de meeste restaurants en cafés. In het Bad-gedeelte gaat de tijd een beetje trager en heb je meer een vakantiegevoel. De ideale mix om eens af te wisselen.”

 

Lekkers:Wasserette is een sfeervol restaurant met, jawel, hangend wasgoed aan het plafond, en goede producten, ideaal om met een groep vrienden te gaan eten. Een andere aanrader is Botticelli, de vaste waarde in Nieuwpoort-Bad voor Italiaanse klassiekers en lekkere wijnen. En dan zijn er natuurlijk de strandbars! Wij gaan het vaakst naar Chagall Beach en Barza Beach.”

Beeld: Wasserette

Logies met strandcabine: “De Garden Suite op onze privébenedenverdieping is, een stijlvol vakantieverblijf aan zee met een eigen tuin. Nog een aanrader is de Rinardo Rooftop Suite, een door ons gerenoveerd en ingericht luxeappartement met twee grote terrassen. Van Pasen tot september beschik je er de duur van je verblijf over een mooi ingerichte strandcabine.”

Place to be: “‘De winkelstraat’ in Nieuwpoort is een combinatie van de Albert I-Laan en de Lombardsijdestraat die in elkaar doorlopen. Wij houden het meest van de gezellige Lombardsijdestraat, en openden daar onze twee interieurwinkels Loft Living Design aan Zee en Loft Living Boutique.”

Beeld: Loft Living Garden

Zeker doen: “Wandelen langs de havengeul tussen Nieuwpoort-Bad en -Stad. Om er een zeehondje te zien of te zonnebaden.”

Uitwaaien: “Een frisse neus halen kan natuurlijk op het strand. Maar bovendien heb je in Nieuwpoort-Bad de Simli-duinen die niet zo bekend zijn. Die liggen een paar honderd meter van het strand aan de Kinderlaan en de Simli-villawijk. Een echte aanrader!”

Meer info hier.

 

Meer uitjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content