Zo zorg je ervoor dat de vliegtuigstoel naast je leeg is

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Vliegtuigreis geboekt? Dan zie je waarschijnlijk op tegen die lange vlucht – want wat als er een gezette man of dame met lange benen naast je komt zitten? Maar hé, zolang de businessclass niet te betalen is, moet je het er maar mee doen. Of toch niet? Je kan dit voorkomen. Of je nu alleen reist of met twee, zo zorg je ervoor dat je een extra zetel op het vliegtuig krijgt om te dutten.

Met twee of alleen

Als je met twee reist, is volgens de website LifeHacker de kans dat je een vrije stoel hebt groter wanneer je een zitje aan het raam en eentje aan het gangpad boekt, op dezelfde rij. Luchtvaartmaatschappijen zetten vaak niemand op de middelste stoel, tenzij de vlucht helemaal volgeboekt is. Resultaat? Jij en je beste vriendin of lief hebben een hele rij voor jullie alleen.

Vlieg je alleen? Dan kan je het volgende doen: als je jouw stoel kan kiezen voor je vliegt, ga dan voor één achterin het vliegtuig, het liefst bij het gangpad. De achterste stoelen in het midden zijn namelijk het minst geliefd, wat vaak betekent dat die stoel naast je vrij blijft. Je moet het maar weten ;-).

Meer vliegtuigweetjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content