Auf Wiedersehen roamingkosten! Ze zijn voorgoed passé, verschwunden, foetsie. Ein-de-lijk kan je bellen, sms’en, downloaden én appen zonder extra kosten – joehoe! Laat die zware reisgidsen of onhandige landkaarten vanaf nu dus thuis en installeer jezelf enkele nuttige reis-apps. Met deze 5 kom je al een eindje.

Is je smartphone snel leeg? Laat je niet verleiden door hem op te laden op deze plek, het kan immers gevaarlijke gevolgen hebben.

1. Doctena

Plots ziek? Doctena is een eenvoudig onlineplatform voor doktersafspraken. Via de app plan je met slechts enkele klikken een bezoek aan de huisarts of specialist in de buurt. Je kan Doctena gebruiken in België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Vertrek dus zorgeloos op vakantie richting Alpen of naar de Belgische kust.

2. Zipcar

Met de Zipcar-app reis je eenvoudig van punt A naar punt B. De autodeeldienst is beschikbaar in heel wat steden en landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het is dé ultieme oplossing als je bestemming moeilijk of niet te bereiken is met het openbaar vervoer.

3. Seqr

Met de Seqr-app kan je mobiel aankopen betalen in de winkel of online. Hij is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Als je met Seqr betaalt, ontvang je tot 3% terug op alles wat je koopt. Open de Seqr-app op je smartphone, scan de QR-code aan de kassa of maak gebruik van NFC-technologie (waarbij je de smartphone even tegen een sensor houdt), bevestig je betaling met een pincode en klaar is kees!

4. Weight Watchers

Met de Weight Watchers-app heb je jouw work-out schema altijd op zak, ook op reis. Naast het bijhouden van je gewichtsverlies heeft de app ook andere handige features. Je kunt er bijvoorbeeld gemakkelijk je voeding en beweging mee bijhouden en recepten in één klik omtoveren tot boodschappenlijstjes. Bye vakantiekilo’s!

5. Twoo

Twoo is een datingapp met tien miljoen actieve gebruikers per maand. Op Twoo draait alles rond chatten, foto’s delen en nieuwe mensen leren kennen. Of je nu een reismaatje zoekt of een spannende date, met Twoo is het allemaal mogelijk, ook op vakantie. De applicatie is immers beschikbaar in 200 landen én 38 talen. Love is in the air!

Te ontdekken bestemmingen