5 DIY boeketten

Mis je de zomer even erg als ons? Haal de zon in huis met deze zomerse boeketten die je interieur meteen opfleuren. En het beste is: deze 5 boeketten maak je moeiteloos helemaal zelf.

Fluffy nonchalant

Nonchalant fluffy

Combineer grootbloemige rozen met fallopia of bruidssluier, rozenbottels en takken (dunne of dikke). Zo krijg je dat mooi, warrig effect.

Wild uit de tuin

Wild uit de tuin

Deze bloemen kunnen recht uit je tuin komen (of je koopt ze gewoon in een bloemenzaak). Eenvoudiger kan niet, combineer monnikskap met vrouwenmantel en zijdeplant. Als je een wilder effect wil, laat je de monnikskap in een felle kleur boven de andere bloemen uittorenen.

Kleurige rozen

Kleurige rozen

Bladeren van de gele lis doorbreken hier en daar de kleurige tuil tuin- en klimrozen. Wil je het effect van een vol boeket, mag je de bladeren van de klimrozen niet afknippen.

Speels met geuren

Speels met geuren

Niets zo heerlijk dan een geurig boeket. Deze maak je door kruiden en planten te combineren zoals braambesblad ,vlierbes, duizendknoop, munt, zaaddozen van iris, bont gras, netels en wat fijne droge takken. Knip onderaan de overtollige bladeren af. Wil je een mooi, compact boeket? Knip de stengels gelijk en bind de takken samen met koord.

Breng de zon in huis

Breng de zon in huis

Combineer oranje en gele dahlia’s en witte floxen met dilleschermen uit je eigen kruidentuin of uit de winkel. Tip: maak eerst een compact boeket van dahlia’s en steek dan de andere bloemen er nonchalant tussen.

Geen tijd om zelf boeketten te maken? Bestel er dan via de prachtige bloemenwebsite Bloomon. Ongewone, unieke boeketten die vervolgens aan huis worden geleverd. Wij zijn al fan! Meer DIY inspiratie vind je het tweemaandelijkse magazine Special Bloemschikken

Partner Content

Gesponsorde content