5 tips van Veerle Dobbelaere voor het perfecte feestje

Ontdek vijf tips van Veerle Dobbelaere voor het perfecte feestje.

Veerle Dobbelaere organiseert sinds jaar en dag graag feestjes en etentjes bij haar thuis. Tijdens haar zoektocht naar leuke ideetjes besloot ze haar vondsten te bundelen in een inspiratieboek. Te gast bij Florina is het resultaat en staat vol met kleine, toffe en goedkope DIY-projecten om je huis aan te kleden en op te fleuren. Voor Feeling bundelde ze 5 handige tips voor het perfecte feestje bij je thuis.

1) Ontspan

Dat heb ik zelf moeten leren, want je wil dat alles goed in orde is en daar stress je soms over. Dat is vervelend voor je gezin, voor jezelf en uiteindelijk ook voor je gasten. Whatever happens, keep breathing. Ontspan je, het komt allemaal goed. Het belangrijkste is dat het een plezante avond wordt en dat lukt niet als je als een stresskip rondloopt.

2) Muziek

Ofwel denk ik er zelf over na ofwel vraag ik aan mijn man of de kinderen wat we met de muziek gaan doen. Zet een playlist klaar zodat je niet om de drie seconden een plaat moet gaan omdraaien.

3) Goed gezelschap

Als je wat grotere feesten geeft dan wil je niet meemaken dat er mensen bijzijn die ruzie hebben of een nonkel en een neef die al jaren niet meer met elkaar spreken. Dus denk na over wie je uitnodigt en of dat die personen met elkaar zullen matchen. Het kan plezant zijn om met je tafelzitting te shuffelen! Zo kun je de koppels uit elkaar halen en onbekenden naast elkaar zetten. Denk er dan wel over na: wat hebben ze gemeenschappelijk? Is er een klik mogelijk? Dan kan dat heel plezant zijn want door jou hebben die mensen elkaar leren kennen en zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan.

4) Eten

Maak het niet te ingewikkeld, kijk naar hoeveel tijd je hebt en hoeveel centen en kies dan liever voor eenvoudige gerechten. Ikzelf gebruik nooit blikvoeding, dus je kunt bijvoorbeeld een goede ham kopen of een lekker stuk kaas en een goed stuk brood. Op die manier houd je het simpel én lekker.

5) Out of the box

Denk out of the box op alle vlakken. Qua eten, tafeldekking en locatie. Als je ziet dat het een stralende dag wordt, kun je met z’n allen gezellig gaan picknicken in het park.

Voor meer info: www.veerledobbelaere.be

Partner Content

Gesponsorde content