5x Dutch Design Week in Eindhoven

Tijdens de Dutch Design Week van 17 tot 25 oktober is Eindhoven 9 dagen lang de speeltuin voor 2400 designers uit diverse sectoren van het designspectrum. Op 100 locaties in de stad zijn er tentoonstellingen, lezingen, workshops, happenings... Een ideale gelegenheid om je te laten verrassen door het veelzijdig Nederlands design.

5 redenen om af te zakken naar DDW 2015:

1. Design Routes

Is het de eerste keer dat je naar de Nederlandse designstad afzakt, dan zijn de Design Routes echt iets voor jou. Neem de My First DDW Route bijvoorbeeld. Dit parcours langs de DDW klassiekers dat elke dag om 10u vertrekt aan de Design Innovation Space (DIS) is de perfecte introductie. Of wat dacht je van de Design Fiction Route of de It's Your World Route?

Voor info over de design routes, klik hier

2. Workshops

DDW workshop

Tijdens de DDW kan je deelnemen aan diverse workshops zoals de Tafel! Workshops voor kinderen waarbij ouders en kinderen samen met The Discovery Factory objecten en accessoires ontwerpen die het tafelgebeuren moeten opvrolijken: tafels, servies, stoelen, verlichting...Of je kan de resultaten bewonderen van de workshops die jonge designers deden onder het wakend oog van hun meer ervaren collega's. 

Voor info over de workshops en het hele programma, klik hier

3. Li Edelkoort en de Kazerne

de kazerne li edelkoort

Deze zomer ging in de stad van de Design Academy de Kazerne open, een nieuwe inspirerende en creatieve hotspot die nu al getipt wordt in de New York Times. Ze combineert de werelden van design en kunst met lekker eten en drinken. Hier is voor de gelegenheid de zomertentoonstelling 'Open Ended', met een greep uit de persoonlijke kunst- en designcollectie van Lidewij Edelkoort. 
 
 

4. Lezingen

ddw marije vogelzang

De natuur als inspiratiebron voor objecten of design heet biomimicry, dat en nog veel meer kom je te weten tijdens één van de 40 lezingen die plaats vinden tijdens het Design Festival. Naast de inleidende My First DDW Talks, korte inleidende lezingen van designers of design specialisten zoals Atelier NL of Makkink & Bey zijn er ook de iets diepgravendere It's Your World gesprekken. Fooddesigner Marije Vogelzang bijt de spits af op 17 oktober. 

Voor info over de workshops en het hele programma, klik hier

5. Tentoonstellingen

ddw streetlighting

Meer dan 200 tentoonstellingen zijn er te bezoeken. Vooraf een selectie maken is dus aangewezen. Wij kijken alvast uit naar de Hotspots die Van Eijk en Van der Lubbe opzetten in opdracht van ABN AMRO. De bedoeling is jonge designers in contact te brengen met eventueel geïnteresseerde fabrikanten. Vaak gaat het over minder evidente thema's zoals Designs for Discomfort of Light & Sound/Interactive Street Lighting.

Voor info over de tentoonstellingen, klik hier

www.ddw.nl

Op zoek naar nog meer inspiratie? Wij verzamelden dé 10 nieuwe designitems voor de herfst en deelden onze favoriete adresjes om design te shoppen in Brussel. 

Partner Content

Gesponsorde content