6 x design in Brussel

Onze hoofdstad heeft vele troeven. Naast de doorsnee bezienswaardigheden, restaurants en hotels, kan je er ook veel designwinkels terugvinden. Feeling verzamelde de leukste adresjes in Brussel.

1. Monumentaal slapen

Hôtel des Galeries

In het nieuwe Hôtel des Galeries, vlakbij de Sint-Hubertusgalerijen in Brussel, vind je hotelkamers met de juiste hoeveelheid design. Je voelt je er echt thuis. Het hotel, de galerijen en de bekende Librairie des Galeries zijn allemaal in handen van de familie Flammarion. Dochter Camille was interieurdesigner van dienst. Vlakbij vind je ook de winkel Ligne, een must-see voor designliefhebbers.

Hôtel des Galeries – Beenhouwersstraat 38 – www.hoteldesgaleries.be

2. Design van Noord tot West

Diito

Interieurwinkel Diito in Brussel ademt eerder de sfeer van een huis dan van een boetiek. De winkel is ondergebracht in een smal pand. De interieurprojecten concentreren zich vooral op Scandinavisch design (denk aan Hay, Artek, PP Möbler). De stukken in de winkel zijn een mooie mix van Noord- en West-Europese designmerken.

DIITO – Dageraadstraat 62 – www.diito.be

DIITO heeft sinds kort een tweede vestiging in de Kartuizersstraat 19, in centrum-Brussel!

3. Kans voor nieuw designtalent

Patterns

Een van de nieuwste Brusselse designadressen durft de platgetreden paden te verlaten en nieuwe, minder bekende meubellijnen aan te bieden. Christan Giraudo toont in Patterns onder andere de collectie van het jonge Franse label La Chance, dat met opkomend talent van eigen bodem werkt en met international ontwerpers, onder wie de Tsjechische Lucie Koldova. Een aanrader voor wie op zoek is naar het design van de toekomst.

Patterns – Amerikaansestraat 40 – www.patterns-bxl.com

4. Tweedehands hamsteren

Maximale keuze voor minimale prijzen, dat vind je bij Troc, een Franse winkelketen voor tweedehands meubels. Zwarte fifties-tafeltjes, een Alvar Aalto vaas, een kristallen luchter... Je kunt het aanbod volgen op hun handige website.

Troc – meer dan 30 winkels in België waaronder 5 in Brussel – www.troc.com

5. Koken met een knipoog

My Table en Pimpinelle

Pimpinelle en My Table zijn twee kookwinkels. Bij Pimpinelle vind je alles wat een praktische en sober ingerichte keuken nodig heeft. Bij My Table maken ze je vooral aan het lachen met hun grappige gadgets: pizzamessen in de vorm van een fiets, letter-ijsblokvormpjes en gehaakte eiermutjes.

Pimpinelle – Vlaamsesteenweg 57, 1000 Brussel – www.pimpinelle.be

My Table – Waterleidingstraat 73/75, 1050 Brussel – www.mytableshop.be

6. Fifties vintage

Relax Factory

Word je ook zo blij van Franse vintage uit de jaren vijftig? Dan is Relax Factory by Maison Moutte, de nieuwe shop/showroom van een begeesterd koppel uit Marseille, een must. Omdat Virginie en Jean-Baptiste Moutte zich willen onderscheiden, beperken ze zich vooral tot vintage van Franse of Italiaanse origine. Aan de winkel is een stoffeerdersatelier verbonden, waarin Jean-Baptiste vintage meubels een tweede leven geeft.

Relax Factory by Maison Moutte – François Strobantstraat 14, 1000 Brussel – www.relax-factory.com

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content