7 tips voor prachtige bloemen in huis

Voel je het al kriebelen? De lente is daar. Haal de zon in huis met bloemen. Deze tips van een bloemist helpen. 

Bloemist Jessica Marshall gaf aan Cosmopolitan.com haar beste tips om je huis te decoreren met bloemen. 

1. Zo knip je ze

Heb je een mooi boeket gekregen, maar zijn de stelen niet iets te hoog voor in je vaas? Knip ze in een hoek van 45 graden. Op die manier nemen ze het meest vocht op en blijven je bloemen goed gehydrateerd. 

2. De truc om ze sneller te doen opengaan

Vanavond een feestje en je wilt bloemen gebruiken? Bloemen die nog gesloten zijn laat je sneller opengaan dankzij dit eenvoudige trucje. Plaats ze eerst in warm water, vervolgens in koud water. Je geniet sneller van je bloemen. 

3. Zo blijven je bloemen langer mooi

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je bloemen genieten. Wat heb je nodig voor een langere levensduur: Vodka (ja, echt waar!) en witte suiker. Voor je de bloemen in een vaas zet doe je in het water enkele druppels vodka en een theelepel witte suiker. Beginnen je bloemen te verslakken, doe dan een geut vodka in het water. Je bloemen staan terug mooi recht voor een dag of 2. 

Bloemen

4. Dé manier om je orchidee water te geven

Om je orchidee te hydrateren heeft hij water nodig. Maar te veel water is slecht voor je plant. Het trucje: een ijsblokje. Leg wekelijks een ijsblokje in de pot van je orchidee. Het ijsblokje smelt en geeft langzaam water aan de orchidee. Bovendien is het de perfecte hoeveelheid. Voor grote orchideeën gebruik je 2 ijsblokjes per week. 

5. Zo bewaar je je bloemen lang

Kreeg jij het perfecte bloemstuk en wil je het graag bewaren, of wil je nagenieten van je huwelijksboeket? Dan is je bloemen drogen de perfecte oplossing. Je doet dat door ze ondersteboven te hangen op een koele plek. Handig: hang aan de uiteinden van je bloemen een lintje, vervolgens hang je ze op aan een nagel, de hoek van een fotokader of een sleutelrekje.

Bloemen

6. Dé truc om je water langer fris te houden

Gooi een eurocentje in het water. Het koper in de eurocentjes helpt de groei van bacteriën en schimmels preventief te bestrijden. Zo is je water langer fris.

7. Zo geef je iets extra aan je vaas

Heb jij een eenvoudige glazen vaas, maar wil je toch eens anders? Gebruik dan lint, koord of zijde stof om je vaas extra karakter te geven. Bloemen staan ook mooi in een glaasje of theekopje. Creatief zijn is de boodschap. 

Bloemen

Weinig licht in huis? Bekijk dan deze leuke manier om planten te laten groeien zonder natuurlijk licht.

 

Lees ook: 

Zo hou je de lenteschoonmaak in je kleerkast

Dit doet te weinig slaap met je lichaam

5 tips van Goedele Leyssen voor een energieboost

Partner Content

Gesponsorde content