Bij deze 9 winkels shop je de mooiste cadeau’s voor designliefhebbers

Neem het van ons aan: een tof cadeau shoppen kan minstens even leuk zijn als het daarna te schenken. Dit zijn de 10 leukste winkels waar je ongetwijfeld een cadeau kan scoren voor de échte designliefhebber.

Klik hier voor nog veel meer deco-inspiratie voor de feestdagen!

1. Madame Panier in Knokke: voor allemand

We bergen er plaids in op, bewaren er magazines in, leggen sleutels in de kleine versies en gebruiken ze ook massaal voor speelgoed. Manden zijn kortom alomtegenwoordig. Een ideaal geschenk dus, want een mand heb je nooit te veel. Gespecialiseerd in manden is Madame Panier, die van opbergen een esthetisch genot maakt.

Lippenslaan 2 in Knokke-Heist – madamepanier.be 

2. Amen in Brussel: wees gegroet

Cadeautjes hoeven niet eenvoudig en tijdloos te zijn. Amen. Cadeautjes moeten een emotie uitlokken. Amen. En net daarvoor ben je bij Amen in Brussel aan het juiste adres. Een klein winkeltje tjokvol zot design, T-shirts met grappige prints en heel wat accessoires van het hippe Comme des Garçons. Wie niet meteen tot in Brussel geraakt: Amen heeft ook nog vestigingen in Parijs en Palma de Mallorca.

Kolenmarkt 74 in Brussel – @amen.brussels

3. Kabine aan de kust: geen lege handen

Of het nu meubels zijn, een tof cadeautje of handige spullen voor de baby: zelfs wie helemaal niks nodig heeft, gaat niet met lege handen buiten bij Kabine. Eliza De Waele heeft intussen al twee vestigingen geopend van deze verslavende boetiek: eentje in Koksijde en eentje in Oostende.

Maurice Blieckstraat 11 in Koksijde en Fortstraat 16 in Oostende – kabine.be 

4. A Better Blend in Antwerpen: grappig, mooi, lekker

Breng drie dames met overschot aan goede smaak samen en het resultaat is een shop vol hippe merken die stuk voor stuk iets bijzonders brengen. Anouk Taeymans, Sophie Peelman en Kaat Maldoy delen een passie voor mooi design, voor lekker eten en drinken én voor humor. Kortom: alles wat een goed cadeau in zich draagt.

Pop-up van 1 tot 31 december, Grand Bazar Antwerp (1ste verdieping), Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen – abetterblend.be 

5. Blos in Hasselt: wat een beauty

Interieurliefhebbers die op zoek zijn naar een gepast cadeau, kunnen hun hart ophalen bij Blos in Hasselt. Die zaak is gespecialiseerd in eerlijke en complexloze schoonheidsproducten, maar is bovenal prachtig ingericht. Een win-win dus voor zowel koper als ontvanger.

Dr. Willemsstraat 16 in Hasselt – blos-shop.com

6. Extra-Ordinaire in Brussel: allesbehalve ordinair

Een vernieuwende versie van de souvenirshop, met een duidelijke modeinslag. Dat omschrijft ongeveer Extra-Ordinaire, de off- en online shop van modeontwerper Jean-Paul Lespagnard. Hij selecteert eigenhandig de mooiste, meest intrigerende en ongewone designs uit alle hoeken van de wereld. Het soort cadeautjes dat je zelden elders tegenkomt.

Beenhouwersstraat 37A in Brussel – extra-ordinaire.be 

7. Piet Moodshop in Gent en Antwerpen: succes verzekerd

Vrijblijvend even bij PIET Moodshop binnenwandelen, eigenlijk bestaat dat niet. Wie hier op zoek gaat naar een cadeautje voor een vriend of een schoonmoeder, wandelt sowieso ook met een cadeautje voor zichzelf buiten. En terecht hé zeg. Wie geeft, mag ook een beetje nemen, vooral bij PIET.

Sint-Pietersnieuwstraat 94 en Hippoliet Lippensplein 22 in Gent en nu ook Graanmarkt 2 in Antwerpen – pietmoodshop.be 

8. The Recollection in Antwerpen: Alice in Wonderland

Een waar Alice in Wonderland-gevoel overheerst wanneer je de winkel van The Recollection binnenwandelt. Hier ontdek je een gewaagde selectie objecten, van interieur over accessoires tot beauty. The Recolllection is het ideale adres om te gaan shoppen voor zij die al alles hebben.

Kloosterstraat 54 in Antwerpen – therecollection.com 

9. Mus in een Plas in Gent: geen dode mus

Katrien Hesters liet een job in het onderwijs staan voor haar eigen kleine winkeltje in Gent. Haar grootste passies zijn papier, poëzie en typografie en dat blijkt ook uit het aanbod in deze schattige zaak Mus in een Plas, waar je al tot rust komt alleen maar door er rond te wandelen.

Serpentstraat 22 in Gent –  musineenplas.be 

Meer wonen en interieur:

Door: An Bogaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content