Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: California Dreaming
Binnenkijken: California Dreaming

Een gezin dat in 1959 terugkwam uit de VS bouwde deze prachtige villa midden in de natuur, nabij Charleroi. Interieurarchitecte Marine Tricot mocht er haar liefde voor het Californische modernisme op uitleven. Wow, look at that!

binnenkijken architectuur zwembad

Marine heeft de achterkant van het huis volledig hertekend. Het terras is op het noorden georiënteerd, maar profiteert toch volop van de zon. De woonkamer kreeg extra grote ramen, het bestaande zwembad werd vergroot en errond kwamen grote witte tegels van gepolijst beton.

AMERICAN DREAM WORDT WERKELIJKHEID

binnenkijken eetkamer interieur

De lievelingsstoelen van Marine staan rond een lange tafel van staal
en marmer. Deze is op maat gemaakt volgens haar eigen ontwerpen, wat behoorlijk voordelig uitviel. Marine koos voor een groot boekenrek dat helemaal doorloopt tot in de nieuwe eethoek.

SIXTIES GECOMBINEERD MET EIGENTIJDS

keuken living binnenkijken

De blikvanger van de leefruimte is de typische jaren 60-schoorsteenmantel van ruwe steen. “Die schouw gaf voor ons de doorslag om het huis te kopen”, vertelt Marine. Ze installeerde er een modern houtvuur in, dat ook op de kant van de keuken uitgeeft.

EEN COCKTAIL VAN STIJLEN

binnenkijken

In de badkamer vormen de kleurige mozaïektegeltjes een mooie overgang tussen de verschillende stijlen en in de masterbedroom kwam boven het bed een raam met uitzicht op de tuin. De planten komen misschien niet uit Hollywood, maar zijn daarom niet minder fotogeniek.

NOG MEER BINNENKIJKERS:

Binnenkijken: Passieve woning met houten bijgebouw

Binnenkijken: Appartement met panoramisch uitzicht

Binnenkijken: Contrast in je woning