Binnenkijken: het moderne appartement aan zee

Hoe maak je van twee kleine vakantieappartementen aan zee een woon- en werkplek waar er altijd wel plaats is voor een logé (of twee, drie, vier...)? Lia en Jeff vroegen het aan architecte Sofie De Clercq, die met een aantal slimme ingrepen tevoorschijn kwam. Ontdek ze hier!

Woonruimte annex bureau annex logeerkamer, het twee-in-één appartement van Jeff en Lia aan de Belgische kust is een inventief staaltje architectuur. Het koppel kocht het aangrenzende appartemtent aan dat van hun en liet de architecte haar werk doen. Dit is het resultaat.

De blauwe draad in het verhaal

eetruimte

woonkamer

Rode draad in dit appartement is het samenspel van zeeblauw en bamboe, dat een gevoel van rust en ruimte geeft. De blauwe vloer loopt ook door tot buiten, waardoor het kleine terras een verlengstuk van het appartement vormt.

Multifunctioneel

werkruimte

logeren

Achter het bankenstel staat Lia's bureau, als therapeute kan ze gasten ontvangen in haar woonkamer. Als de kinderen op bezoek komen en een weekendje blijven logeren is er plaats voor vier op de grote sofa.

Blauw blauw blauw

blauw

De badkamer ligt achter de keuken. Het waterafstotende laminaat van het badkamermeubel kreeg dezelfde kleur als de vloer. 

Blokstukken

centrale kast

centraal blok

De centrale muur met luchtkoker kon niet worden afgebroken. Architecte Sofie De Clercq gebruikte hem om er elektrische convectoren tegen te plaatsen en er nissen in te installeren. Ook in het midden van het appartement bevindt zich een centraal blok met daarin onder andere de keuken en de blauwe badkamer.

Bekijk ook onze andere binnenkijkers:

Partner Content

Gesponsorde content