Home Lifestyle Wonen Binnenkijken: lijn & lichtspel in de voormalige Nylønfabrik

Binnenkijken: lijn & lichtspel in de voormalige Nylønfabrik

Binnenkijken: lijn & lichtspel in de voormalige Nylønfabrik

Koenraad en Veerle, samen Kove interieurarchitecten, kochten in 2011 dit oude fabriekspand in Sint-Niklaas, waar in 1950 de eerste nylonkousen zonder naad werden gefabriceerd. Ze hadden het gebouw vijf jaar eerder al opgemerkt, maar vonden het toen veel te groot voor hun showroom. En zo ontstond het idee om er ook te komen wonen.

Met een bewoonbare oppervlakte van 1.200 m2 en niet minder dan 40 (!) ramen vormt de voormalige Nylønfabrik in Sint-Niklaas de gedroomde speeltuin voor interieurarchitecten Koenraad Ruys en Veerle Gysel. Neem een kijkje in deze prachtig gerenoveerde woning. 

Multifunctionele woonkamer

Kove-Nylonfabrik

Keuken Kove

Kove

De leefruimte omvat verschillende zones – keuken, eethoek, zithoek en bureau – die door ruimteverdelers van elkaar gescheiden worden. De grijze vloer en witte muren zorgen dat alle functies organisch in elkaar overvloeien. Links bevindt zich een tweede zithoek met cocoonsfeer, dankzij de bruine muren en gashaard. De eetzone krijgt een vrolijke toets dankzij de vintage hanglampen ‘Biljart’ van Arne Jacobsen. 

Open, doorlopende ruimten

Nylonfabrik

Dressing

Bad kove

Achter de master bedroom bevindt zich een blok met halfopen dressing en een douche. De zelf ontworpen kast vormt een mooie kleurtoets in de overwegend witgrijze ruimte. Achter het douche/dressingblok staat het vrijstaand bad. De wastafel van marmer is geïntegreerd in een kast die over de hele lengte van de ruimte loopt.

 

Bekijk ook onze andere binnenkijkers: