Binnenkijken: modern in oud herenhuis

Frederic en Charlotte waagden zich aan enkele moderne ingrepen in hun verdieping van een herenhuis in Elsene. Zo combineerden ze eeuwenoude moulures met multiplex, een combinatie die blijkbaar goed werkt. Het doel in hun woning was om tevertrekken met een diep respect voor het architecturale patrimonium van onze hoofdstad.

 

voorgevel

De Brusselse art nouveau-architect Ernest Delune bouwde in Elsene, vlak bij het Flageyplein, de ene woning naast de andere. Ook de woning van Frederic en Charlotte behoort tot de pareltjes van deze architect. Zij kwamen ongeveer vijf jaar geleden in Brussel wonen. Beiden houden van het internationale karakter van een grootstad, dus een woning in Brussel leek hen dan ook evident.

Architecturaal erfgoed

Toen ze het huis kochten, was het perfect bewoonbaar. Voordien woonden er ook al mensen op hun verdieping. Toch bleef het kriebelen om de woning grondig aan te pakken. Het huis staat geregistreed als architecturaal erfgoed, waardoor ze aan de buitenkant niet konden doen. Ze leefden hun helemaal uit binnenin met de hulp van magma architecten.

zetel

“We hebben zeker 30 woningen bekeken en vrij snel afgekeurd, maar hier hadden we meteen een goed gevoel”

badkamer

badkamer2

Hout komt voor alles

trap

keuken

keuken

Het jonge koppel koos voor voor hout als overheersend materiaal in hun woning. De multiplex van Pools dennenhout valt op door zijn gevlamde tekening. Toch past de multiplex perfect bij het oude visgraatparket en de moulures. Nadeel aan een ruim 100 jaar oude woning is dat alle vloerene en wanden nooit perfect recht zijn.

Toekomstbeeld

Charlotte haar voorkeur gaat naar Scandinavische merken. Toch moet ze voorlopig even tevreden zijn met de meubels die ze meenamen uit hun vorige woning. Ze dromen onder andere van een mooie zithoek vooraan en van een binnenterras. Dit is voor in de toekomst als hun groeiproces wat gevorderd is.

bureau

living

 

Haal nog meer inspiratie uit de andere binnenkijkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content