Binnenkijken: zoek de special effects in dit verrassende herenhuis

De verbouwingen in het herenhuis van Koen en Nele namen wel 15 jaar in beslag, maar het resultaat mag er wezen. Kijk en geniet! En doe vooral veel inspiratie en tips op in dit prachtig gerenoveerde pand.

Woonkamer op maat

woonkamer

Tip: De kast op maat laat het plafond vrij, wat een ruimtegevoel creëert en het mooie plafond in de verf zet. Door met kleur te spelen zoals bij de witte en zwarte schuifdeuren krijg je een speelse ruimte. Ook handig is dat de enorme ruimte achter plaatsbesparende schuifdeuren ervoor zorgt dat de leefruimte netjes en overzichtelijk blijft.

Koken met een accent

keuken

keuken

Tip: De keuken bevindt zich in de aanbouw die aansluit op de leefruimte, zo krijg je een ruim gevoel. Om accenten te leggen in de overwegend witte ruimte kozen de bewoners voor oranje vlakken. Ook de zwarte raamkozijnen zorgen voor een grafische toets.

Kleinste kamertje

Kinderbadkamer

Tip: De kinderbadkamer heeft een oppervlakte van slechts 3 m2 (!). De spiegel tot aan de wand vergroot de ruimte, ook de felgele epoxyvloer geeft een verruimend effect.

Zweverig bureau

bureau

Tip: Omdat de op maat gemaakte kasten en het bureau zweven, lijkt de ruimte een stuk groter. De lampen zijn van gerecycleerd karton (‘Moon’ en ‘Bell’ van Graypants).

Verstoppertje spelen

kinderkamer

Tip: In de kinderkamer zitten het op maat gemaakte alkoofbed en de kasten vervat in één meubel, met een traplade als mooi detail. De deur met oranje strip leidt naar de badkamer.

Buitengevoel

tuinterras

Tip: De binnenplaats werd opgefrist met groene tinten om een tuingevoel te creëren.

Binnenkomer

trap

hal

Tip: De zwarte vestiairekast in de inkom is op maat gemaakt. Ultradun en ultrapraktisch!

Op zoek naar nog meer interieurinspiratie? Check dan hoe je je slaapkamer meteen kan opfrissen en de trend metaaldraad bij jouw in huis kan halen. 

Foto's door Luc Roymans

Partner Content

Gesponsorde content