Er zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden. Het is efficiënt, maar wel extreem. Bovendien is het tijdrovend, duur (je hebt veel materiaal nodig om alles in te pakken) en door onze seizoenen moet je de actie zo’n 2 à 3 keer herhalen.

2. De 1x/dag – methode

Techniek: je gooit elke dag 1 ding weg. Je bepaalt zelf wat en hoeveel je weggooit. Het is zeer eenvoudig, maar je gaat wel traag vooruit. Bovendien werkt het visueel niet erg stimulerend om verder te zetten.

3. De KonMari-methode

Je kent misschien Marie Kondo wel, zij heeft deze methode in beeld gebracht. Je vertrekt vanuit het idee ‘wat wil ik bewaren?’ Je stelt jezelf daarom 2 vragen: ‘Heb ik dit nodig?’ en vervolgens ‘Word ik hier gelukkig van?’. Heb je het niet nodig of word je er niet bepaald gelukkig van, dan gaat het onherroepelijk de vuilnisbak in. Je start door je woning in verschillende categorieën in te delen. (Bv. Ik neem eerst de kleerkast aan, dan een voorraadkast in de keuken,…). Het is effectief, maar het verzamelen van de categorieën in je woning is op zich al een erg grote klus waardoor je de moed al dreigt te verliezen voor de start van het opruimen.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips voor minder rommel:

Openingsbeeld: Zara Home