Dit is het duurste huis ooit verkocht

In 2011 legden aannemers de laatste steen aan Chateau Louis XIV, een niet-zo-nederig stulpje vlak buiten Parijs, Dat kasteel ging in december 2015 onder de hamer voor een bedrag van 9 cijfers en breekt daarmee het record van ‘het duurste huis ooit verkocht.

9 cijfers

chateua1

Dit Parijse ‘kasteel’ werd in 2011 opgetrokken als ode aan het zeventiende eeuwse paleis van de echte Louis XIV. Volgens Bloomberg telde de nieuwe eigenaar er afgelopen maand niet minder dan 275 miljoen euro voor neer.

Wat je krijgt voor dat bedrag? Een villa met aquarium, theater en bioscoopzaal, squashveld, een ondergrondse nachtclub en een wijnkelder die heel België jarnelang van een glaasje merlot kan voorzien. Buiten, in het park van 57 are vind je natuurlijk ook nog een gouden fontein tussen de bloemenperken, marmeren standbeelden en een doolhof van hagen.

Nieuw record

chateua3

Het ‘stekje’ viel volgens insiders in de handen van een koper uit het Midden-Oosten die met zijn nieuwe thuis het oude record van het duurste huis ooit verkocht doorbreekt. Dat stond tot voor kort op 221 miljoen voor een penthouse in Londen.

Lees ook

Hier bekijk je het noorderlicht vanuit je bed

Exclusieve trouwlocatie: Geef je jawoord op de Indische Oceaan

Kijk binnen in de 12 meest luxueuze badkamers in Hollywood

Partner Content

Gesponsorde content