De pot in: 10 x onze favoriete plantenwinkels

Opgelet: planten kopen kan bijzonder verslavend werken. En al zeker dankzij deze adressen. Met glimlach en gieter word je er verleid tot de aanschaf van een ware jungle.

10 x onze favoriete plantenwinkels

1. Agave: Wel vet

plantenwinkels

Als plantenliefhebber weet je uiteraard dat de agave een vetplant is, maar wist je ook dat het de naam is van een heel fijne plantenshop in Elsene? Hier verkopen Meggan en Christophe hun eigen agaves maar ook cactussen, kamerplanten, potten, manden, geweven hangbloempotten en tuingereedschap. Je wist niet dat de agave een vetplant is? Ook dan geen nood, Agave biedt tal van workshops aan, ook voor de echte beginneling.

Dublinstraat 15, 1050 Elsene, agave-boutique.be 

2. Rocco Pantalòn: Rocco-‘n-roll

plantenwinkels brussel

Met voorsprong de meest coole plantenshop van het land, waar eigentijds design en kunst worden gecombineerd met een eigenzinnige selectie aan kamerplanten. De man achter Rocco Pantalòn is Ben Siaens, een groot liefhebber van design en architectuur. En dat zie je ook aan het pand dat zijn boetiek betrekt. Zoek trouwens geen hippe verklaring achter de naam Rocco Pantalòn, die werd immers vooral gekozen ‘omdat die zo goed bekt’.

Sleutelstraat 2, 1000 Brussel, roccopantalon.be 

3. Tabula Rosa: De Deleye-zussen

tabula rosa

Soms moet je al eens durven te springen in het leven. En dat hebben Ingeborg en Isabelle Deleye enkele maanden geleden gedaan. Hun voorliefde voor bloemen en planten werd tezamen met hun steengoede smaak in een brainstorm gegooid en het resultaat is Tabula Rosa, een bloemen- en plantenzaak waar ze de hipste planten combineren met minstens even hippe potten en accessoires.

Brugsesteenweg 137, 8800 Roeselare, tabularosa.be 

4. Plantastic Urban Plant Shop: Geef eens een plant cadeau

plantenwinkel antwerpen

‘Pot, plant, plezier’. Zo klinkt het motto van Marjolijn Vermeulen en François Cauliez van Plantastic. Zij beschouwen planten als een volwaardig onderdeel van het interieur en behandelen ze ook zo. Bovendien schuiven ze een mooie plant naar voor als het mooiste geschenk dat je iemand kunt geven. Veel beter alvast dan een doos chocolade of een fles wijn. Gezonder sowieso.

Overbekeplein 12, 8500 Kortijk, plantastic.be 

5. Broesse: Jungle Fever

plantenshop

Geniale marketing. Is jungle een trend? Dan noem je je zaak toch gewoon Broesse. Bij Broesse kun je terecht voor de meest exotische kamerplanten én voor goed advies over hoe die in leven te houden in het iets minder exotische klimaat van je woonkamer. Bovendien kun je bij Brent en Celine van Broesse ook een limonade van het huis drinken, tjokvol natuurlijke ingrediënten. Kortom: wie écht op vakantie wil in eigen land, die trekt naar de Broesse.

Baudelostraat 13/001, 9000 Gent, broesse.be

6. The Plant Corner: That’s me in the corner

the plant corner

Het begon voor Sofie Vertongen allemaal met de webshop Phyt waar ze zogenoemde luchtplantjes verkocht – van die kleine plantjes zonder pot, zonder aarde zelfs. Die zijn er vandaag nog steeds in Sofies fysieke shop The Plant Corner, maar ze werden aangevuld met een hele resem kamerplanten en bijbehorende potten. Mét aarde en vooral met veel goede smaak.

Isabellalei 144, 2018 Antwerpen, theplantcorner.com 

7. Blomster: Hier shopt de Momster

blomster planten

Beeld: Nattida-Jayne Kanyachalao. 

Een passie voor de natuur, dat kun je niet faken. Bij Blomster blijkt die oprechte passie uit álles: de gespecialiseerde magazines, de lokale plantensoorten, de leveringen door De Fietskoerier, de designobjecten maar vooral de drive van eigenaar Jonas Van Avermaet die een belangrijke functie in de modewereld vaarwel zei om zijn bloemen- en plantenhart te volgen.

Braziliëstraat 23, 2000 Antwerpen, blomster.be 

8. Little Green Stories: Pour la petite histoire

planten store gent

Nele Ghyselen heeft twee grote passies: planten en interieur. In haar shop Little Green Stories weet ze de twee vlekkeloos te bundelen. Want bij Nele koop je niet alleen een toffe plant en bijbehorende pot, je krijgt er ook meteen tonnen goede raad bij. Want zoals de naam al doet vermoeden, hoort er bij elke plant een specifiek verhaal.

Sint-Jacobsnieuwstraat 82, 9000 Gent, littlegreenstories.be 

9. Garden Center Wemmel: De speciallekes

garden center

Zeg niet zomaar ‘tuincenter’ tegen het Garden Center in Wemmel. Naast de reguliere kamerplanten specialiseert deze ruime winkel zich in die iets zeldzamere kamerplanten, de soorten die in de gespecialiseerde Facebookgroepen naarstig worden gezocht. Om die ‘speciallekes’ extra te promoten heeft het Garden Center een zeer populair Instagram-account waar je de Calathea’s met roze nerven of de Monstera’s met witte bladeren alvast eens kunt bewonderen.

Zijp 23, 1780 Wemmel, gardencenterwemmel.be 

10. The little Green Shop: Puur natuur

little green shop plantenwinkel

In virusvrije omstandigheden kun je hier niet alleen bloemen en planten kopen, maar ook genieten van een lekker kopje thee of een heerlijke vegan maaltijd. Het was de droom die Sarah Maheu zeven jaar geleden in haar hoofd had zitten. Met The Little Green Shop maakte ze die samen met haar partner Nicolas Dermine meer dan waar.

Alsembergsesteenweg 314, 1190 Vorst, the-little-green-shop.com 

Tekst: An Bogaerts. 

Zin in nog meer wooninspiratie?

In de highlight 3 Days of Design op onze instagramaccount @feelingmagazine kun je de tips en adressen herbekijken van chef lifestyle Nathalie Balsing, die op 5, 6 en 7 mei op bezoek is gegaan in haar favoriete showrooms en woonwinkels, en binnenkijken bij drie inspirerende woonvrouwen.

En check zeker ook de schat aan inspiratie en adressen in de Feeling Home Outdoorspecial die nog tot 18 mei samen met Feeling in de winkel ligt!

Meer lezen over planten en bloemen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content