Habitat goes Vintage in Parijs

Een 300m2 grote ruimte vol meubels en accessoires van Habitat uit de voorbije decennia en dat in Saint-Ouen in Parijs, het mekka van de vintage- en antiekliefhebber. Het iconische Britse merk dat Terence Conran oprichtte in 1964 bereidt zich voor op haar 50ste verjaardag

Waar anders dan aan de poorten van Parijs in Saint-Ouen, waar ook de wereldberoemde rommelmarkt van de lichtstad elke dag massa's Parijzenaars en toeristen lokt en niet ver vanwaar Philippe Starck een nieuw restaurant 'Ma Cocotte' ontwierp, opende Habitat, nu in Franse handen, een groot vintage dorp.
 

Eerbetoon aan de eigen collecties

Hier staat een groot verkoopsdepot van 300 m2 met de legendarische collecties uit de jaren 60, 70, 80 en 90 van het iconische merk. Je vindt er misschien nog een eerste ontwerp van stichter Terence Conran of een limited edition van Vernon Panton of van Daft Punk voor de VIP collectie. Stukken die de initiatiefnemers verzamelden via www.habitatvintage.com waar je je oude meubels kan laten schatten en verkopen. 
 

Mode en Food

Maar Habitat 1964 wil meer zijn dan een verkoopdepot van vintage meubilair van het eigen merk. De industriële site van 25.000 m2 moet geleidelijk aan evolueren naar een multidisciplinaire en open ontmoetingsplek. Er is al een gezellig café, mee bedacht en geleid door Catherine Kluger, de bezielster van de fameuse Kluger taarten in Parijs. Het terras en de moestuin van de 'Buvette' is een knipoog naar Conran die zelf gek is op tuinieren en koken. In een ander pakhuis van de site bevindt zich een nieuwe vestiging van de mode conceptstore 'L'Eclaireur' van Armand Hadida, waar hij vintage mode mixt met die van jonge ontwerpers. De laatste nieuwkomers in deze historische en creatieve hotspot zijn 'Mademoiselle Steinitz', die een zeldzame selectie oude meubelen en voorwerpen en haute couture vintage mode heeft en 'Galerie Gam', gespecialiseerd in meubilair van de 20e eeuw met grote namen als Jean Prouvé en Charlotte Perriand.
 

Op je To Do List van je volgend bezoek aan Parijs!

Habitat 1964, 77-81 Rue des Rosiers, Saint Ouen, open op  zaterdag en zondag, 10u-18u, of op maandag en vrijdag op afspraak, +33.6.9.60.13.41 of espacevintage@habitat.fr. 

www.habitat.fr en www.habitatvintage.com

Partner Content

Gesponsorde content