Pluktuinen in België: dit zijn de 5 mooiste

Nee, er gaat niemand kijven. Ga erop los in deze pluktuinen in België, vol veldbloemen en kruiden. Twee weken lang geniet je van de fleurige oogst, in een vaas bij je thuis.

Onze selectie: de mooiste pluktuinen in België

1. ’t Coolhof

pluktuinen België

Origineler wordt het niet: stel zelf je eetbare boeket samen met bloemen en kruiden van ’t Coolhof in Putte. Om iemand mee te verrassen, zelf van te genieten, in je salade te stoppen, of om thee van te zetten. Liselot van pluktuin ’t Coolhof geeft graag advies.

BOEKET VANAF € 5, VIA DE ZELFPLUKKERSKAST. SCHAAPSTRAAT 13, 2580 PUTTE. HIER MEER INFO.

 

2. Bes & Bloem: selfservice

pluktuinen België

Mooie bloemen hoeven niet van ver te komen. Dat wil tuinarchitecte en floriste Reina tonen in haar bio-pluktuin in Lokeren. Ze wordt zelf gelukkig van bloemen en bessen plukken in eindeloze variaties en kleurencombinaties. Ga je gang in haar ‘honesty’-tuin, waar je per bloem betaalt. Klein fruit (frambozen, rode bessen,...) pluk je van juni tot oktober, tegen prijs per gewicht.

BETALING IN DE BRIEVENBUS OF VIA PAY- CONIQ, EEN ZOMERS PLUKABONNEMENT KOST € 125 (7 BOEKETTEN). GENTDAM 29, 9160 LOKEREN. HIER MEER INFO.

 

3. Ferm: blije bloemen

pluktuinen België

Een van de mooiste pluktuinen in België: boerderij Ferm van Veerle en Sander. Hier kan je dagelijks onbespoten bloemen komen plukken. Er is een onbemande kassa, instructies en uitleg vind je in de pluktuin. Breng je eigen snoeischaar mee! Wil je meer weten over eetbare bloemen en kruiden, dan kun je een workshop volgen, met plukbeurt en bloemschiktips.

BETALING PER PLUKBEURT AAN DE ONBEMANDE KASSA OP HET VELD, CADEAUBONS VANAF € 15. VENNESTRAAT TEGENOVER NR. 7, 1980 ZEMST. HIER MEER INFO.

 

4. Het wijveld in bloei schoonheid delen

pluktuinen België

Biologisch bloemenkweker Christel doet wat ze al van kleins af doet: bloemen zaaien, kijken en plukken. Ze wil een alternatief bieden voor de gangbare snijbloemen in België, die vol zitten met pesticiden. “Die bloemenpracht op bioboerderij Wijveld kunnen delen is fantastisch. Mensen komen stralend van het veld”, zegt ze. “Met bloemen kun je geen mensen te eten geven, maar volgens mij zijn bloemen voeding voor de ziel. Het is zo belangrijk schoonheid toe te laten in ons dagelijkse leven.” Een bon voor 2 plukbeurten is het perfecte cadeau!

PLUKABONNEMENT VANAF € 140 (10 BOEKETTEN). HOEK KWADENPLASSTRAAT & ZEVENSTERREDE, 9070 DESTELBERGEN. HIER MEER INFO.

PLUKJEDAG: SNOEISCHAAR IN AANSLAG

pluktuinen België

Tulpen, sierui op hoge stengels en korenbloemen zijn maar een paar voorbeelden van het moois dat te rapen valt in Neles pluktuin in Kemzeke. Van april tot eind oktober kun je er op donderdag, vrijdag en zaterdag terecht. Na het plukken schik je zelf je boeket of schikt Nele het in je meegebrachte vaas. Of ga je voor een droogboeket? Plukfeestjes voor kinderen zijn er ook.

PLUKABONNEMENT VANAF € 25 (5 BOEKETTEN). KWAKKELSTRAAT 108, 9190 KEMZEKE. HIER MEER INFO.

 

Lees ook

 

Door Evy Van Elsacker, openingsbeeld: ’t Coolhof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content