Tips voor gezond koken en eten, ook in de stad

Laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van deze (stads)landbouwers, food designers, bloggers en mini-ondernemers op een van de 3 inspiratieavonden van Designcenter/De Winkelhaak. 

De laatste jaren worden we niet alleen overspoeld door allerlei kookprogramma's op televisie, ook gezond en organisch eten wordt hoe langer hoe belangrijker. Zelf groenten kweken, zelfs in je stadstuin of op je terras in een mini-moestuin, is terug in.
 
De opkomst van landbouw in de stad of urban farming of de terugkeer van de volkstuinen – in juli nog kregen 25 volkstuinprojecten 300.000 euro aan subsidies van de Vlaamse regering – ... het zijn slechts 2 van de vele fenomenen die de stedelijke duurzaamheid willen bevorderen en willen zorgen voor een lokaal ecosysteem. 
 

Inspiratieavonden

Designcenter/De Winkelhaak speelt graag in op die trend en organiseert elke vrijdagavond van september een inspiratieavond over gezond koken, stadslandbouw, voedsel delen, koken en fooddesign onder de noemer 'Stadsoogsten'.

Stadslandbouwers, food designers, bloggers en mini-ondernemers komen er hun verhalen vertellen aan geïnteresseerden. Via presentaties, gesprekken, demo's en films kunnen zo ervaringen en zienswijzen gedeeld worden. Deze avonden zijn alvast een voorproefje op Local Food Local Hood, een uitgebreid project dat op het programma staat voor 2014.
 
Kom genieten van de verse soep van Soepmie, kom proeven van eetbare planten en kruiden en leer meer over volkstuinprojecten, de Zaadbommenclub en vele andere lokale initiatieven op gebied van duurzame voedselproductie en eetcultuur.
 

Praktische info 

13, 20 en 27 sept. vanaf 19u, inkom gratis.
Designcenter/De Winkelhaak , Lange Winkelstraat 26, Antwerpen, 

Partner Content

Gesponsorde content