Verellen Design: passie voor design

De VS: land of hope and dreams. Het beloofde land voor mensen met een plan, een goed idee en zin om hard te werken. Toen Tom en Sabine Verellen begin jaren 1990 naar de VS trokken, stonden ze aan het begin van een prachtig verhaal.
 

Vandaag haalt de jonge ondernemer Nicolas Story het merk terug naar België.

Het verhaal van Verellen leest als een modern sprookje. Twee gepassioneerde mensen, beiden met een grote liefde voor zetelstoffering, stoffen en design, beproeven hun geluk in de VS en maken er hun dromen waar. Dankzij hun Belgisch/Europese visie op esthetiek, gecombineerd met Amerikaanse knowhow (zoals bijvoorbeeld de unieke ‘eight-way-hand-tie’, het ambachtelijk knopen van zetelveringen, een 150 jaar oud procedé dat voor meer comfort en minder inzakken zorgt) en een grote aandacht voor zitcomfort (‘You don’t sit on a sofa, but in a sofa’) maken ze een verschil.

De Amerikaanse consument is zeer te vinden voor Verellens ‘exotische’ Europese aanpak, en drukt het merk aan het hart. Bovendien raakt de uitmuntende service – een niet te verwaarlozen asset – de juiste snaar: Verellen levert niet enkel puik maatwerk, maar biedt klanten ook verschillende opties wat afwerking betreft. Stiksels, de kleur van de stikseldraad, nagelhoofdjes, sierkussens, details in de stoffen ... de klant denkt mee en kiest zijn eigen, unieke zetel. Het is een aanpak die werkt.

Verellen Design zetels

Built to last

Dat Verellen resoluut de kaart van eco-friendly produceren trok, sprak het publiek ook enorm aan. Kiezen voor handenarbeid, FSC-gecertificeerd hout, non-toxic lijmen, schuim op basis van sojaolie, milieuvriendelijke verpakkingen en ongeverfd en minimaal bewerkt linnen, in een tijd waarin de planeet kreunt onder zware ecologische druk, was voor Verellen de enige en juiste keuze.

En vandaag krijgt het Amerikaanse verhaal een nog grotere Belgische toets: de jonge ondernemer Nicolas Story brengt het merk terug naar België.

“Ik wil Verellen terug naar België halen, omdat het merk een unieke esthetische uitstraling heeft,” aldus Story. “Ik wil de mensen meer geven, meer uniciteit, en vooral een groot zitcomfort. Eerlijk? Ik ben zelf ook helemaal weg van ons product. Er straalt kunde uit, liefde voor het ambacht, een betrokkenheid die ik bij andere merken niet voel. Verellen levert geen bandwerk.

Je voelt dat. Ik ben telkens weer onder de indruk als ik het atelier binnenstap: elke werknemer staat helemaal achter het idee en voelt een grote affiniteit met wat hij of zij doet. Trouwens, onze zetels gaan decennia mee, het worden zelfs erfstukken. Grootouders geven hun ‘Verellen’ door aan hun kleinkinderen als ze alleen gaan wonen. Dat is toch mooi? En hoe prachtig zou het niet zijn om op langere termijn een deel van de productie terug naar België te halen en hier te zorgen voor extra werkgelegenheid. Dat zou de cirkel helemaal rond maken.”
 

Partner Content

Gesponsorde content