10 tips om je favoriete kledingstuk langer mooi te houden

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Net de nieuwste leopard jacket of velvet dress op de kop getikt? Dan is het kunst deze volgend jaar in perfecte staat weer uit je kast te halen. Dankzij deze 10 tips is dat een makkie, want enkele eenvoudige trucjes zorgen ervoor dat jouw favo kledingstuk eeuwig meegaat!

 

Heb jij jouw paar sneakers voor dit seizoen al binnengehaald? Hier shop je de 10 mooiste sneakers voor de winter. Voor wie de koude ontvlucht en naar het zonnetje trekt binnenkort: de 5 mooiste cruise collecties liggen nù in de winkel en zien er zo uit.

1. Lak je knopen

Als je een likje transparante nagellak aanbrengt op je knopen, zullen ze minder snel loskomen van je bloesje of jas.

2. Was niet te vaak

Kleren te vaak in je wasmachine droppen, zorgt ervoor dat de kleur vervaagt en de stof begint te pluizen. Durf gerust je pull drie dagen na elkaar te dragen, voor je hem in de machine stopt.

3. Koffie voor kleur

Bij donkere kleren, kan je een kopje sterke koffie of thee toevoegen aan het spoelwater. Hierdoor zullen je kleren intenser uit je wasmachine komen.

4. Hang kleren juist op

Houten kapstokken zijn de beste keuze voor je kleren omdat die vocht absorberen. Pas wel op met wol, want dat geraakt nogal snel uit model als je het op een houten kapstok hangt. Vouw wollen kledingstukken op en leg ze gewoon in je kast.

5. Vergeet je droogkast

Je was laten drogen aan de draad is beter voor je kledij én het milieu. Het zonnetje maakt witte outfits extra wit, dus pas op met donker. Hang je donkere kledij binnen op een rek om verbleking te voorkomen.

6. Steam it!

Strijken is nefast voor je kledij, aangezien het hete ijzer delicate stoffen zal aantasten. Stomen is een betere optie en dat kan heel goedkoop, door je outfit in de badkamer te hangen als je een warme douche neemt bijvoorbeeld.

7. Kussensloop to the rescue

Wie dure schoenen koopt, krijgt soms een zakje mee om ze te beschermen. Voor schoenen waarvoor je dit zakje niet kreeg: een kussensloop is het beste alternatief om je schoenen langer mooi te houden.

8. Let op met leren schoenen

Laat je schoenen op een droge plaats staan, want nat leer zwelt al snel op. Pas dus op voor vochtige kelders of zolders en kies voor een droge plaats die je makkelijk kan verluchten en waar geen zonlicht binnenkomt.

9. Watch out voor veiligheidsspelden

Pas gekochte kleren of kleren van de droogkuis kunnen speldjes bevatten. Opgepast voor je ze wast, want ze kunnen roesten en vlekken veroorzaken die je moeilijk kan verwijderen.

10. Koop een schoenhouder

All I want for Christmas is: een schoenhouder. Vraag er eentje uit cederhout want die zal je schoen niet alleen in model houden, het hout absorbeert ook het vocht aan de binnenkant. En een droge schoen gaat langer mee!

Meer goede raad van tante Feeling

Dankzij deze eenvoudige tip wordt strijken een makkie!
9 dingen die je kunt doen met azijn
Dit keukenmiddeltje geeft je stralend witte tanden

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content