Home Mode 5 dingen die ons bij blijven van London Fashion Week SS16

5 dingen die ons bij blijven van London Fashion Week SS16

5 dingen die ons bij blijven van London Fashion Week SS16

Vier dagen London Fashion Week afschuimen, dat levert veel inspiratie op, net als een stapel Instagramfoto's, pijnlijke voeten op dag drie (misschien hadden we toch geen hakken moeten dragen om naar de Burberryshow in Hyde Park te gaan?) en de lekkerste lobster roll ooit op. Deze vijf dingen blijven ons voor altijd bij. Of toch zeker tot en met de lente en zomer van 2016… 

1. Mode voor het plebs

live stream

Mode is er voor iedereen, ook voor de gewone mens die geen uitnodigingen krijgt voor defilés. En dus kon je op grote schermen op Golden Square, vlakbij het Brewer Street Car Park waar veel shows doorgingen, en in Carnaby Street live de belangrijkste defilés volgen. In een strandstoel. Met een kopje organische koffie in de hand. Burberry deed nog beter en deelde silhouetten uit zijn collectie de avond voor de show al via Snapchat. (Het Britse huis livestreamt sowieso al seizoenen lang zijn show op zijn website.)

2. Trends spot je ook op straat

trends op Londen fashion week

Op de catwalk zie je wat er volgend seizoen in gaat zijn, op straat en in het publiek spot je wat er nu hot and happening is. Wij zagen véél blogsters, modemensen, kapsters en visagisten met my little pony-haar (kapsel in alle kleurtjes van de regenboog). Sommigen hielden het bij een gele mèche, anderen gingen voluit voor een roze kapsel. En er staat geen leeftijd op de trend: op Oxford Street spotten we een dame van 65+ met gekleurde lokjes in haar haar. straat is nog steeds big in Londen. Ook nog steeds populair: de halve top knot (je haar op een halve staart trekken en daarmee een knot pal op je hoofd maken), 70's hoeden met matchende lange 70's (bloemen)jurken, plat schoeisel, eyeliner en rode lippen.

3. Big in 2016

catwalk Londen Fashion Week

Op de catwalk zelf spotten we dan weer deze trends:

  • Bloemetjesweelde: geen lente zonder bloemen. Dit seizoen zijn er prints, maar ook applicaties en borduurwerk die je outfit opfleuren.
  • Transparant is plezant: er waren veel transparante jurkjes, maar ook veel licht tricot en stoffen met uitsnijdingen en gaatjeswerk. Voor een erg vrouwelijk en zomers silhouet.
  • Accessoires uit onze jeugd Burberry stuurde modellen de catwalk op met zwarte rugzakken met hun initialen op geborduurd. Christopher Raeburn ging dan weer voor heuptasjes. Nooit gedacht dat die musthaves uit onze tienerjaren opnieuw hip zouden worden…
  • Plat is goed Comfort aan je voeten primeert volgend seizoen. Platte sandalen waren overal, net als flatforms.
  • Vive Victoriana We zagen veel lange jurken met kantwerk die recht uit de negentiende eeuw leken te komen. Ondermeer Mother of Pearl, Giles, Erdem, Markus Lupfer en Emilia Wickstead lieten zich inspireren door de hoogdagen van het Britse koninkrijk.
  • Felle kleuren versus zwart (winters) lange jurken/jumpsuits
  • Was het nu 70, 80 of 90? Terug naar de jaren '70, '80 en '90 voor veel ontwerpers. Dat resulteerde in fel gekleurde lange jurken en jumpsuits, prinses Diana-achtige outfits en de cleane lijnen van de nineties, naast softe grunge-invloeden.

4. Leuke collabs

Charlotte Olympia

Drie designers gingen samenwerkingen aan met grote merken. Holly Fulton versierde de zachte reinigingsdoekjes van skincaremerk Simple. Christopher Raeburn vervangt Orla Kiely bij Clarks als gastdesigner. Hij stuurde zijn modellen de catwalk op op de platte sandalen die hij voor het Britse schoenmerk ontwierp. En schoenontwerpster Charlotte Olympia bedacht voor M.A.C een make-upcollectie met rode lipstick en nagellak, eyeliner, oogschaduw en de schattigste make-uptasjes ooit.

5. Culinair Londen

LFW

Je komt London Fashion Week niet door zonder een stevige maaltijd van tijd tot tijd. Ook als je model bent. In de backstage van Brewer Street Car Park hing uit dat de British Fashion Council geregeld controleert of er voldoende gezonde snacks voorhanden zijn. Wij spotten in de backstages gezonde wraps en slaatjes, zakjes Urban Fruit (gedroogd fruit zonder additieven) en veel Propercorn, popcorn met fancy smaakjes. Wij onthouden vooral wat we buiten de backstage aten. Zoals de speltpannenkoekjes met blauwe bessen van de Holborn Dining Room in het Rosewood Hotel, de bibimbap, een typisch Koreaans gerecht, en kimchi van Kimchee in Holborn, de koffie van The Grind Holborn en de lobster roll van Lobster & Burger in Soho.

 

Franciska Bosmans Beautyredactrice Franciska Bosmans matcht haar parfum met haar humeur, haar nagellak met haar drankje en bestelt bij elke gin-tonic een watertje om een gedehydreerde huid tegen te gaan. 

Lees alle artikels van Franciska hier.