5 niet te missen shopadresjes in Leuven

Wanneer je een namiddagje shoppen plant, denken we onmiddellijk aan grote steden zoals Antwerpen, Brussel of Gent. Maar wist je dat ook kleinere steden zich perfect lenen tot een shoppingtripje? Neem nu bijvoorbeeld Leuven. Niet te groot, héél gezellig en meer dan genoeg trendy shopstops die je met gevulde zakken en een lege portemonnee naar huis laten keren.

 

1. Monocle

Monocle by Vandenbalck, brillen, winkel, Leuven, shoppen

Monocle is het gloednieuwe concept van de eigenaars van Vandenbalck Optics. Deze trendy brillenwinkel met topinterieur verkoopt de mooiste brillen van bekende Belgische merken als Hoet, Oliver Peoples, Kirk & Kirk en ga zo maar door. Ook leuk: de barflessen in de winkel zijn gevuld met een product om je brillenglazen te reinigen en klanten mogen hun flesje hier gratis bijvullen.

Mechelsestraat 9, 3000 Leuven – www.monocle-eyewear.be

2. Lasso Juwelen

Lasso Juwelen, winkel, Leuven, shoppen

Sanne Trekker en Sofie Demaret verwelkomen je in hun strak ingerichte winkel in Leuven. Je bent hier niet alleen aan het juiste adres voor juwelen van bekende ontwerpers, maar ook voor unieke ontwerpen op maat gemaakt. Lasso Juwelen is echt een bezoekje waard!

Parijsstraat 10, 3000 Leuven – www.lassojuwelen.be

3. Nathalie Bladt

Nathalie Bladt, optiek, brillen, zonnebril, fashion

In dezelfde straat Monocle ligt ook die andere geweldige brillenwinkel, namelijk die van Nathalie Bladt. Hier kan je terecht voor de laatste nieuwe trends in brillenland, maar ook voor de juiste zonnebril. Geen commerciële modellen hier, maar exclusieve monturen voor ieder wat wils.

Mechelsestraat 29, 3000 Leuven – www.nathaliebladt.com

4. Cyaankali

Cyaankanli, tweedehands, shop, Leuven, boetiek

Heb je een neus voor de nieuwste modetrends, maar ben je toch ook wel ecologisch ingesteld (of is je shopbudget niet zo groot als je gehoopt had)? Dan is Cyaankali in Leuven zekers iets voor jou! Deze tweedehandsboetiek biedt miskopen van anderen voor een lagere prijs aan. Hier kan je designerstuks van het voorbije seizoen kopen voor een prikje.

Diestsestraat 217, 3000 Leuven – www.cyaankali.be

5. Baracca

Baracca, Leuven, Italiaans, sharing food, foodbar

Honger gekregen van al dat shoppen? Spring dan eens binnen bij de Italiaanse foodbar Baracca, dat een sharing food-formule heeft. Ideaal om te delen met je vriendinnen na een dagje shoppen in Leuven.

Tiensestraat 34, 3000 Leuven www.baracca.be

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content