5 tips om je winterkleding juist op te bergen

De lente is in het land, tijd om die winterkleding ein-de-lijk op te bergen en je lentegarderobe in je kast te hangen. Wij geven alvast 5 tips om je kleding juist op te bergen, zodat ze er ook volgend jaar nog pico bello uitziet. 

1. Was je kleren voor je ze opbergt

Het klinkt misschien contra-intuïtief om je kleding te wassen voor je ze opbergt, maar het is wel écht noodzakelijk. De oliën van je huid, parfums, body lotions en zweet kunnen voor verkleuringen en zweetvlekken zorgen. Wil je niet dat de motten aan je favoriete truien zitten? Laat dan zeker geen eten voor ze achter en was je truien eerst grondig voor je ze opbergt.

2. Voorkom muffe geurtjes

Lavendelzakjes zijn jouw vriend om muffe geurtjes in je kleding te voorkomen. Lavendel heeft trouwens een tweevoudige werking: het ruikt niet alleen fris, het stoot ook de motten af.

3. Bewaar je kleding niet op een vochtige plek

Zet je kast dus beter niet in de kelder of op zolder, maar ga voor een koele, droge plek. Zo eenvoudig kan het zijn.

4. Berg je kleding juist op

Let erop dat je sweaters altijd opplooit, hierdoor behouden ze beter hun vorm. Jurkjes hang je dan weer beter op. Heb je je favoriete jurk net naar de droogkuis gedaan? Haal de plastic folie er dan af voor je ze opbergt, zo kan de stof ademen. 

5. Vermijd plastiek of karton

Als je kleding voor een langere periode wil opbergen, doe dat dan niet in plastic of kartonnen dozen, dit kan ervoor zorgen dat je kleding een geurtje krijgt en zelfs gaat vergelen. Kies dus voor een verpakking die ademt zoals katoen of linnen.

Heeft je kleerkast ook een lenteschoonmaak nodig? Check dan hier onze best tips.

Lees ook: 

De trend van de water-in-de-kelder jeans

18 x de mooiste schoenen voor de lente

Partner Content

Gesponsorde content