6 fouten die je écht niet meer mag maken met je beha

Wanneer het op beha’s aan komt, heeft elke vrouw haar eigen gewoontes. De ene draagt de hele week dezelfde beha, de andere stopt hem gewoon in de droogkast en nog een andere investeert liever zo weinig mogelijk geld in een nieuwe beha. Toegegeven, we maken ons allemaal wel eens schuldig aan fouten op beha-vlak. Maar hoe moet het dan wel?

6 fouten met je beha die je best vermijdt

1. Investeer in kwaliteit

Beha’s zijn nu eenmaal duur en de verleiding om je een goedkoper model aan te schaffen is groot. Toch mag je niet besparen op de aankoop van een beha. Iets duurdere beha’s hebben een betere pasvorm, geven de hele dag ondersteuning en blijven beter in model.

2. Zorg dat je de goede maat hebt

Deze tip heb je zeker nog gehoord. De juiste behamaat dragen is dan ook erg belangrijk! Bovendien verandert je lichaam constant: hormonen, leeftijd, sport, zwangerschap,... zijn allemaal factoren die een invloed uitoefenen op de grootte en vorm van je boezem. Zorg er dus voor dat je regelmatig je maat opnieuw laat opnemen, zodat je altijd met de juiste beha naar huis gaat.

Heb je een volle boezem? Check dan ook onze tips voor het kiezen van de juiste bikini.

3. Doe elke dag een schone beha aan

Dit is een van de meest gemaakte fouten op beha-vlak. Toch is het belangrijk om dagelijks van beha te wisselen. Op die manier tast je de elasticiteit niet aan en geef je hem de tijd om zijn oorspronkelijke vorm terug aan te nemen. Zorg ervoor dat je minstens drie beha’s in huis hebt, zodat je altijd kunt wisselen als er eentje in de was zit.

4. Stop je beha niet in de droogkast

Je beha mag – mits je hem in een lingeriezakje op een zacht programma wast – in de wasmachine. De droogkast daarentegen is een echte dooddoener voor je beha: hij verliest zijn elasticiteit en zijn pasvorm door de hitte.

5. Bewaar je beha op de juiste manier

Om plaats te besparen, vouwen veel vrouwen hun beha’s dubbel wanneer ze hem opbergen. Op die manier verliezen ze echter hun vorm! Het is veel beter ze achter elkaar in een rijtje te rangschikken zodat de cups goed in elkaar passen. Je kan ze natuurlijk ook altijd op een kapstok ophangen.

6. Wacht niet te lang om een nieuwe te kopen

Hoe graag we het ook zouden willen, een beha gaat niet voor eeuwig mee. De reden is dezelfde als bij fout 2: ons lichaam verandert constant waardoor regelmatig een nieuwe beha kopen geen overbodige luxe is. Bovendien verslijt een beha natuurlijk ook.

 

Lees ook deze handige tips: 

Bron: Margriet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content