6 fouten die je moet vermijden bij het kiezen van een verlovingsring

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Gorgeous grooms: deze is voor jullie. Dé perfecte verlovingsring uitkiezen is nerve-racking, weten we wel en daarvoor onze excuses. Het laatste wat je wil is dat die dure investering niet goed wordt onthaald door je toekomstig bruidje. Maar met deze 6 tips kan het niet mis gaan. Ja, zo lief zijn we wel ;-)!

 

1. Geen trends, wél iets onbekends

Een verlovingsring is tijdloos en een eeuwig symbool voor jullie liefde. Goal? Dé steen vinden die op het lijf (of toch, de vinger) van je verloofde is geschreven. De perfect match vind je door een kijkje in haar juwelencollectie. Draagt ze vaak goud, of is ze fan van rosé of zilver? Zie je vooral statement accessoires of kiest ze voor minimalistisch? Observeer en leer!

2. Perfect rond je vinger, niet op papier

Experten schuiven bij het kiezen van een diamant vaak de vier C’s naar voor (color, cut, clarity en carat). De kleur, vorm, helderheid en karaat zijn van belang maar moeten niet de doorslag geven. Je hoeft geen D Flawless diamant voor een fantastisch mooie verlovingsring. Vraag wel altijd even achter het certificaat, zo heb je een bewijs dat je effectief de diamant koopt, die je denkt te kopen.

3. Size doesn’t matter

Go big or go home. Vaak correct, maar niet per se voor je verlovingsring. Grootte doet er niet toe, tenzij je bruidje er veel belang aan hecht. In dat geval: weeg al je opties af. Wanneer je veel aandacht besteedt aan de grootte, hoef je minder opvallend te gaan qua kleur en helderheid.

4. De setting is geen bijzaak

Nadat je in zwijm valt voor een steen is het belangrijk hoe je de setting wilt. Daarbij is de diamant je kunstwerkje en de setting je kader. Belangrijk is dat de stijl past bij de stijl van je toekomstige. Vraag gerust raad aan de juwelier!

3. Never alone, always together

Een verlovingsring zoeken kan frustrerend zijn. Koppel het nuttige aan het aangename en ga samen met je beste maat of een vriendin. Vraag getrouwde koppeltjes om raad en kies voor een vriend met smaak! Grote kans ook dat jouw fiancé je vrienden al heeft verteld wat ze graag aan haar vinger schuift...

6. Beloof trouw aan je aanstaande, niet aan je juwelier

Maak zéker geen bindende overeenkomsten met de juwelier. Worst-case scenario: wanneer je verloofde je keuze echt afschuwelijk vindt, moet je de ring door een andere kunnen vervangen. Je wilt toch dat je bruidje forever van jouw en je verlovingsring gaat houden?

LYB_0116_COV_CoverOntdek onze selectie verlovingsringen in Loving You by Feeling vanaf 21/09 in de winkel.

Love is in the air:

Deze 7 romantische love quotes brengen je in de zevende hemel
Dit is de meest gewilde trouwjurk ter wereld

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content