Deze week vindt de laatste van de vier Fashion Weeks plaats: die in Parijs. Een maand lang hielden we de leukste looks van genodigden in het snuitje en daar kunnen we heel wat van opsteken. Wij voorspellen volgend jaar een witte kerst – qua outfit alvast – en een winter vol donsjasjes en ugly sneakers. Omdat het toch nog koud is: ook nù al te dragen.

1. Life in plastic

Trenchcoats uit vinyl gaan ook dit jaar nog mee. Berg je plastieken regenjas dus nog niet op, ook komende winter houdt-ie je warm, én droog.

2. Donsjasjes

Puffers zijn kort én lang maar het liefst oversized dit najaar. Draag met Uggs en jogging, of iets eleganter op een sequin jurk of maxi dress. Maak je absoluut geen zorgen over die clash aan stijlen.

3. Chunky sneakers

Opvallende sneakers gaan het opnieuw goed doen en celebs als Bella Hadid en Millie Bobbie Brown weten dat al langer. De ‘lelijke’ en robuuste schoen mixt goed met wijde pijpen, ruitjes en lange jurken. Met alles dus.

4. A touch of red

Rood is ook komend najaar de kleur om je sobere outfit naar een spannend niveau te tillen. Al is het maar je paraplu, pump of – euh – mondmasker. Het geeft je outfit een hoog ‘nakijk’-gehalte.

5. Je sjaal als statement

Als je wil investeren in één designer-item, laat het dan alsjeblief een sjaal zijn. Meestal niet de duurste uit de collectie, maar érg hoor qua fashiongehalte. Kies er eentje met slogan en match met je schoenen. Zolang hij maar dé eyecatcher blijft.

6. Ruitjes: check!

Ruitjes zijn opnieuw een go: op je tas, mantel, broek, hemd, rok of op deze allemaal tegelijk. Je kan volgend najaar niet geruit genoeg zijn.

7. Sneeuwwit

Dat wit niet langer een zomerkleur is, zagen we deze winter ook al. Poederwit trekt zich door, in botjes, mantels, zonnebrillen, sneakers, broeken én rolkraagtruitjes.

Vinyl trenchcoat

Miss Selfridge
€ 84,95 – Hier kan je ‘m kopen

Donsjas

TWINTIP
€ 42,95 – Hier kan je ‘m kopen

Ugly sneaker

Nike Sportswear
€ 159,95 – Hier kan je ‘m kopen

Rode trackpants

Ivyrevel
€ 114,95 – Hier kan je ‘m kopen

Statement sjaal

Acne Studios
€ 200 – Hier kan je ‘m kopen

Blazer met ruitjes

Gestuz
€ 189,95- Hier kan je ‘m kopen

Witte botjes

Topshop
€ 114,95 – Hier kan je ‘m kopen

Nog trends voor het voorjaar