Home Mode Angular: juweelontwerp via 3D printing

Angular: juweelontwerp via 3D printing

Angular: juweelontwerp via 3D printing

Juwelen maken door middel van 3D printing? Het is geen fabeltje meer. Ontwerper Pieter Bostoen, van het Belgische merk ANGULAR, creëerde draagbare juwelen voor mannen en vrouwen met een sterke assertieve look.

Het jonge Belgische label ANGULAR ging aan de slag met de nieuwste technologieën zoals 3D printing. Pieter Bostoen gebruikt hiervoor materialen zoals plastic, die als eigenschap heeft dat het sterk en tegelijk flexibel is, verguld roestvast staal en zilver. Om een item uit de collectie aan te schaffen heb je dus zeker geen fortuin nodig.

Angular juwelenontwerp

Pieter Bostoen

Angular werd in 2013 opgericht door interieur vormgever Pieter Bostoen. De mini-collectie van toen is intussen getransformeerd naar een gerenommeerd design label dat samenwerkt met verschillende ontwerpers. De ontwerper haalt zijn inspiratie uit geometrische patronen en de hedendaagse cultuur. Dat is duidelijk te merken aan de creaties die reeds te koop zijn. Pieter Bostoen werd al meerdere malen geselecteerd door De Invasie, een platform dat opkomend talent promoot.

Hexa

De Hexa collectie is 3D geprint en haalt zijn inspiratie uit geometrische patronen gevonden in de natuur. Door het oppervlak van de ring en oorbellen te buigen, reflecteert het licht op verschillende manieren waardoor een spel van schaduwen ontstaat. In dit spel van schaduw en licht ontstaat een nieuw patroon of een ‘trompe l’oeil’ van gestapelde kubussen.

Juwelen Angular, HEXA

Washi

De Washi collectie is 3D geprint en haalt zijn inspiratie uit geometrische patronen gecreëerd door middel van de Japanse origami techniek.

Angular juwelen - Washi

Monogold

De collectie Monogold is 3D geprint en haalt zijn inspiratie uit geometrische patronen en een kleurenpallet die typisch is voor kunstenaar Yves Klein die de wereld veroverde met zijn eigen ‘International Klein Blue’ en series getiteld ‘Monogold’. De ringen zijn beschikbaar in vier standaard maten, andere maten beschikbaar op aanvraag.

Angular juwelen - MONO

Angular juwelen