Altijd al gefascineerd geweest door die iconische high heels met rode zool van Christian Louboutin? Dan is volgend voorjaar voor jou hét moment bij uitstek om eens af te zakken naar de Franse hoofdstad. Daar opent vanaf februari 2020 in het Palais de la Porte Dorée immers een overzichtstentoonstelling van het creatieve werk en inspirerende leven van de legendarische schoenenontwerper.

Speciaal voor die gelegenheid stelde Louboutin zijn eigenste privé-archief open voor gebruik. Het resultaat: een indrukwekkende expositie vol van iconische ontwerpen en nog nooit eerder vertoonde modellen en materialen. Als dat nu geen reden te over is voor een enkeltje richting Parijs!

Pop-cultuur en cross over

Meer nog dan enkel inzoomen op de gecreëerde modellen van Louboutin an sich, wil de tentoonstelling de inspiratiebronnen en de leefwereld van de meester schoenontwerper tot leven wekken. Van meet af aan bulkten de ontwerpen van Louboutin immers van originaliteit, weelderige artistieke interpretaties en een onconventionele samenloop van kleuren en materialen, dankzij de grote culturele en artistieke interesse van de ontwerper. Die geïnspireerde wereld van de ontwerper wordt vooral gevoed door een passie voor reizen, een grote aantrek door de moderne pop-cultuur en entertainmentsector, en een voorliefde voor dans, literatuur, muziek en cinema. Geen wonder dat de creatieve geest van Louboutin nooit stilstaat dus.

Naast een heel aantal iconische en welbekende ontwerpen, en een aantal items uit zijn privé-collectie, zal de tentoonstelling ook tal van nieuwe projecten tentoonstellen die Louboutin recent aanging met enkele kunstenaars en artiesten die hem zeer nauw aan het hart liggen: zo zal er onder meer een samenwerkingsverband met filmregisseur en fotograaf David Lynch te zien zijn, een project dat Louboutin uitwerkte met de Spaanse choreograaf Blanca Li en eentje dat voortkwam uit een collectief met de Pakistaanse kunstenaar Imran Qureshi.

Ook zin om je te verdiepen in de bloeiende, kunstzinnige wereld van een van de bekendste schoenenontwerpers van de 21ste eeuw? Dan is het Palais de Porte Dorée in Parijs tussen 20 februari en 28 juli 2020 voor jou the place to be. Voor meer informatie over de tentoonstelling: neem zeker eens een kijkje op de website.

Lees ook:

 

SOURCE: Vogue.nl