Vriestemperaturen over and out? Tijd om je winterkleerkast om te toveren tot een multicolor festival. Uit letterlijk een regenboog aan verschillende opties, kiezen wij er deze lente 6 trendkleuren uit om in de gaten te houden. If you love them all, wear them all. Wat ooit ‘clashing‘ werd genoemd, heet tegenwoordig immers power styling.

6 x modekleuren voor de lente

Lavendel is mode, dat wist je intussen al, maar daar komen ook babyblauw, citroengeel, pastelgroen, tomatenrood, zélfs melkchocoladebruin bij. Een glimp:

1. Citroengeel

Elk jaar kom geel weer opdagen, en voor deze lente zetten we alles in op vrolijk, citroengeel. Laat de zon in je kleerkast infiltreren met een paar pastelgele sandaaltjes of deze prachtige jurk in tule, geborduurd met pluimen (Natan Couture SS18, € 5.520).

2. Purple Mania

Van zacht lavendel over gewaagd fuchsia tot levendig violet. Paars is bezig aan haar revival. Ultra violet is dé Pantone kleur van 2018 dus echt gek is het niet dat-ie ook in je kleer- en accessoirekast opduikt. Dit satijnen blouseje van Pixie Market (€ 80) is alvast een winnaar. Ontdek hier hoe je volgens onze Chef Mode de trendkleur het best combineert.

3. Bleek pastelgroen

Deze retro tint is anno 2018 hélemaal terug. Pastelgroen is cool, classy en clean en past perfect bij een vintage tortoiseshell zonnebril en witte muiltjes. Deze button-up midi jurk is van Topshop (€ 68).

4. Melkchocolade bruin

Niet meteen een kleur die je met de lente associeert, maar chocoladebruin is wel degelijk een trendkleur. Onverwacht maar eens zo sterk tussen de zachte pastelkleurtjes dit voorjaar. Ga meteen all the way met deze leren trench van Calvin Klein (€ 3.650).

5. Zacht babyblauw

Hemelsblauw is nét zo lieflijk als de eerste lentebloesems en wordt het nieuwe neutraal. Een leuke vervanger voor wit en eenvoudig te combineren. Wij werden verliefd op deze stippenjurk van H&M (€ 39,99).

6. Kerstomaatjes rood

De meest energieke kleur houden we als laatste: tomatenrood. Echt heel je Insta-feed loopt er vol van en hij staat best goed op je vakantiefoto’s. Pak deze tartan jurk uit katoen (A.W.A.K.E., € 765,97) mee naar je volgende strandvakantie of reis door de woestijn

De schoenen van het voorjaar

SOURCE: Refinery29