Voor de winter heb je eigenlijk maar 2 jassen nodig: eentje voor + 10 graden en eentje voor – 10. Enter: twee soorten winterjassen die het najaar een pak zonniger maken.

1. Wollen mantel

Je hoeft echt geen skijas te dragen als het bijvoorbeeld 10 of 15 graden is. Dan volstaat een niet-gewatteerde wollen mantel perfect. Combineer met een printje dat je misschien nog in de kast had hangen tijdens de zomer. 10 graden is niet te koud om zonder nylonkousen de deur uit te gaan, maar kies dan wel voor een laars in plaats van een open schoen. Als het dan toch guurder is, kan je onder je jurk een rolkraagtruitje dragen.

2. Gewatteerde jas

Als het buiten heel koud is, hoef je er niet als een opgeblazen pompoen bij te lopen. Combineer een stijlvolle puffer met een strakke legging waardoor je een lang en smal silhouet krijgt. Nog één tip: fluweel is de stof van de winter. Als je niet van puffers houdt is de groene velours mantel van American Vintage een goeie: hij combineert een jachtvibe met een vleug Hugh Hefner en is lang genoeg voor over je jurk.

Wol: zachte wintermantel

Eric Bompard
€ 495 – Shop hem hier

Wol: dubbelzijdige mantel

Eric Bompard
€ 850 – Shop hem hier

Wol: alpaca coat

Arket
€ 290 – Shop hem hier

Wol: geruite trenchcoat

Arket
€ 290 – Shop hem hier

Wol: donkergrijze mantel

Edited
€ 169 – Shop hem hier

Gewatteerd: mantel in fluweel

American Vintage
€ 300 – Shop hem hier

Gewatteerd: zachtgele puffer

Edited
€ 119 – Shop hem hier

Gewatteerd: rode puffer

Arket
€ 175 – Shop hem hier

Gewatteerd: witgoud velours

Woolrich
€ 800 – Shop hem hier

Gewatteerd: met drukknopen

Edited
€ 109 – Shop hem hier

Openingsbeeld: IMaxTree

Meer wintermode