Op 15 september 1962 droeg de wondermooie Jacqueline Kennedy, bekend om haar signature foulards, eentje die zò mooi was dat Frederic Lecomte – biograaf van de Familie Kennedy – 55 jaar na de dood van Jackie’s man, eentje liet ontwerpen die identiek is aan haar sjaaltje van de America’s Cup. Altijd al gedroomd van een garderobe à la Mrs. Bouvier? Hier kan je jouw eerste échte Jackie bestellen.

Ter ere van John Kennedy

De meest legendarische First Lady en vrouw van John F. Kennedy had stijl. Eén van haar meest opvallende kenmerken? Een foulard die ze netjes op haar hoofd knoopte als het buiten stevig waaide én om haar haren te beschermen tegen de hitte. Op de America’s Cup in Newport (op Rhode Island net onder Boston) had Jackie Kennedy er zo eentje nodig en aangezien het een zeilwedstrijd was, droeg ze een exemplaar in marinekleuren.

Naar aanleiding van de reizende expo ‘The Kennedy Years’ werd het sjaaltje nagemaakt als collectors item – er zijn in totaal maar 500 stuks beschikbaar. De tentoonstelling geeft een inkijk in het leven van de Kennedy’s en komt er exact 55 jaar nadat John F. Kennedy werd doodgeschoten in Dallas. De expositie gaat van 20 juni tot 9 september 2018 in avant-première in Lissabon. Daarna is de collectie ook nog te bewonderen in Milaan, van 17 september tot 13 oktober 2018.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

De mooiste voorjaarsmode