De juiste look met behulp van stijlcoach Lien Degol

Wat moet er absoluut in je kleerkast hangen? De eeuwige hamvraag van elke zichzelf respecterende vrouw. Zeker wanneer het geschikte kledij voor je werk betreft.

Enerzijds zijn er natuurlijk de klassieke basisstukken die eindeloos combineerbaar zijn voor eender welke gelegenheid. En die naar hartelust gepimpt kunnen worden met de nodige accessoires. Anderzijds heb je ongetwijfeld ook de nodige kledij die job- of gelegenheidsgebonden is. Mantelpakjes, blazers, designerstuks, ... noem maar op. Items die je niet noodzakelijk elke dag uit de kast haalt maar die absoluut onmisbaar zijn.

Ideaal gezien is je kleerkast voldoende voorzien om een mix te vormen tussen de twee voorgaande, met voldoende afwisseling om niet te snel in herhaling te vallen.

Om zeker te zijn dat je de juiste stukken hebt, inspireerden we ons op de kledingadviezen van stijlcoach en TV-persoonlijkheid Lien Degol die in haar boek ‘De juiste look op je werk’ aanraadt om bij het vervolledigen van je kleerkast rekening te houden met de volgende tips:

  • Koop steeds de juiste maat. Zowel te grote als te kleine kleding verdikt. Wees altijd wie je bent op de meest stijlvolle manier.
  • Speel altijd je troeven uit. Heb je mooie armen, laat ze dan zien. Heb je een mooie hals, trek daar dan de aandacht naartoe met behulp van een mooie sjaal of een juweel. De kunst is om het oog naar de goede dingen te leiden zodat het de minder goede plekjes niet ziet.
  • Let op met streepdesigns. Verticale strepen kunnen, zolang ze recht blijven lopen. Horizontale strepen zijn gevaarlijk als je niet tot de magersten behoort.
  • Zwart slankt af, maar draag liever niet elke keer een volledig zwarte outfit. Dat is saai en somber. Gebruik zwart met mate en voeg op een of andere manier kleur toe -op de juiste plaats- om het geheel op te vrolijken. Houd je het toch liever donker, speel dan met materialen.
  • Als je klein van gestalte bent, draag dan geen lange ‘fladder’-rokken. Je lijkt dan nog dichter tegen de grond te komen.
  • Nog voor de kleinsten onder ons, zijn rechte, iets wijdere broekspijpen goed om je langer te doen lijken.

Je kan tal van juiste combinaties voor je lichaamsfiguur raadplegen in het boek ‘De juiste look op je werk’ van Lien Degol. €24,95, Uitgeverij Van Halewyck

Hoe je doelgericht moet shoppen en waar je op moet letten, lees je hier

Partner Content

Gesponsorde content