Dé juwelentip: Wouters & Hendrix

De nieuwe winkel van Wouters & Hendrix is een feit: waar je vroeger voor hun juwelencollecties in goud of zilver afzonderlijk terechtkon in de aanpalende boetieks in de Lange Gasthuisstraat, tref je nu de complete collectie samen aan in hun nieuwe winkel op de Steenhouwersvest. Hét geschikte moment dus om manlief deze week nog even voorbij de etalage te sleuren voor wat last-minute Valentijn-hints...

Wouters & Hendrix, Steenhouwersvest 52, 2000 Antwerpen.

Wouters & Hendrix

Volg de mooiste juwelenroute in Antwerpen

De diamantstad herbergt natuurlijk nog meer topadresjes met alles wat blinkt. Volg onze juwelenroute en je komt vast op een erfstuk uit waar ook de volgende generatie nog van kan genieten.

Mooi met een boodschap

Anne Zellien omschrijft haar stijl als 'sentimentele juwelen', een trend die ontstond in het Europa van de 17de en 18de eeuw. Anno 2015 zijn we nog steeds collectief dol op haar persoonlijke graveringen en juwelen in de vorm van een feelgood-boodschap. En ook de zomercampagne met muze Joy Anna Thielemans tovert spontaan een glimlach op je mond.

Anne Zellien, Kammenstraat 47, 2000 Antwerpen.

Betaalbare topklasse

De nadruk ligt bij A.puur.a vooral op kleding (van o.a. Humanoid enVanessa Bruno Athé). Maar spring zeker even binnen voor de juwelencollectie van Isabel Marant en de handgemaakte stuks van Les Deux. Topklasse in het minder dure segment.

A.puur.a, Nationalestraat 37, 2000 Antwerpen.

Liefde is... glazen breken

Muhjo opende een aantal maanden geleden zijn deuren, maar groeide in tussentijd uit tot een begrip waar je de creaties van verschillende hedendaagse juweliers kunt bewonderen en shoppen. Valentijnstip: de champagneglazen met ringen van stAEN. Je moet de glazen breken om bij de ringen te raken.

Muhjo, Volkstraat 36, 2000 Antwerpen.

Diamonds are forever

Het Antwerpse merk Diamanti Per Tutti gaat dit seizoen in zee met ontwerpster Nedda El-Asmar. Zij is een zilversmid die o.a. voor Hermès heeft gewerkt. De capsulecollectie heet 'A diamond only for me' en laat zien dat een diamant niet alleen mooi is, maar dat je hem ook makkelijk kunt integreren in het ontwerp.

Diamanti Per Tutti, Drukkerijstraat 12, 2000 Antwerpen.

Oh O!

Diamanten zijn er niet alleen maar om op speciale gelegenheden te dragen, maar kunnen altijd en overal. Dat is de boodschap die O! de wereld instuurt. De ontwerpen zijn draagbaar, comfortabel en met afgeronde kantjes. Kortom: mooie juwelen voor elke dag.

O!, Steenhouwersvest 49, 2000 Antwerpen.

Trouwen enzo

Bij Nico Taeymans kun je terecht voor gepersonaliseerde trouwringen, zowel goud als zilver. Maar snuister zeker ook rond tussen zijn fantasiejuwelen of zilveren designobjecten voor een origineel cadeau.

Nico Taeymans, Korte Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen.

True Romance

De ontwerpen van Sara Gies zijn lief, meisjesachtig en puur. Een topadresje voor romantische zielen die houden van een vleugje nostalgie. De ontwerpster vierde onlangs het tienjarig bestaan van haar juwelenlabel en creëerde voor die gelegenheid deze limited edition oorbellen. Tijdloze hangers die blijven.

Sara Gies, Steenhouwersvest 24, 2000 Antwerpen.

Van alle markten thuis...

Dit goedbewaarde geheim ligt tussen de Schuttershofstraat en de Bourla. In de exclusieve shop van Manuel Opdenakker kom je zowel unieke fantasiejuwelen (in alle stijlen, kleuren en uitvoeringen) als antieke objecten tegen. Of je nu houdt van art deco of etnisch: hier ligt zeker iets wat je hartje bekoort.

Manuel Opdenakker, Armeduivelstraat 11, 2000 Antwerpen.

Partner Content

Gesponsorde content