De winter is traditioneel het donkere seizoen. Dat slaat niet enkel op het feit dat de dagen heel kort zijn, maar het ligt ook aan je garderobe. De meeste vrouwen hullen zich in de winter namelijk in zwart- en grijstinten. Chef-mode Els Keymeulen zou heel graag willen dat het dit jaar verandert.

2 manieren om een rode jas te combineren

Een jas is heel belangrijk want je draagt hem elke dag in de koude wintermaanden en het is het eerste dat mensen zien als je binnenkomt én het laatste wat mensen zien als je ergens buiten wandelt. Van zodra je een  knalrode winterjas aandurft, kan je hem maar beter maximaal laten renderen. Combineer zeker niet met zwart en grijs want dan verliest hij z’n effect.

1. Rode jas naar het werk

Hou je silhouet uniform qua kleur, wij kozen voor bruintinten. Een warme, wollige, winterse trui gecombineerd met een glanzende plooirok: je kan ermee naar het werk maar door de glans kan hij tijdens de feestdagen ook nog dienen. Hou je accessoires sober en kies bijvoorbeeld voor een baret als Parisienne-touch. Vergeet niet te combineren met DE trend van het moment: witte laarzen.

Jas Hugo Boss, plooirok Y.A.S., trui Samsoe&Samsoe, laarzen Sacha, tas Tosca Blu, baret WE, pantys Falke

2. Rode jas aan de feesttafel

Normaal gezien is subtiliteit goed: je kiest of voor pailletten of voor veren. Maar tijdens de feestdagen kan het anders. Onder de rode jas mag gerust een fantastische rok met pailletten in combinatie met een geprinte blouse in dezelfde tinten als de jas. Het zwart muiltje met veren is de ideale finishing touch.

Jas Hugo Boss, pailletten rok Essentiel, hemd Baum und Pferdgarten, tas Patrizia Pepe, muiltjes Topshop @Zalando

Els draagt een rok van Essentiel, een trui van MbyM, laarzen van Catwalk en een ring Wouters&Hendrix.