Dé shoptip: Customisez-Moi

De populariteit van tweedehandskleding is al jaren aan een opmars bezig. En terecht! Want waar denk je dat de grootste namen uit de modewereld hun inspiratie halen? Op 8 en 9 november kun je naar Customisez-Moi, onder leiding van Brusselse vintage-goeroe Bernard Gavilan. Naast de wedstrijd  waar onbekend talent hun eigen interpretatie van vintage presenteert, is er ook een markt vol fantastische ontwerpen van jonge designers en vintage-couture.

Customisez-Moi 8, 8-9/11, Hotel Bloom, Koningsstraat 250, 1210 Brussel

3 vintage-lovers verklappen hun favoriete adresjes

Fantastische kwaliteit, ontwerpen die nog steeds relevant zijn en unieke stukken: deze 3 vintage-lovers weten waarom ze zo dol zijn op tweedehands. Dit zijn hun topadressen in Brussel, Gent en Antwerpen.

 

Brussel

Layna (24) is model en runt haar eigen vintage-webstore: Kim and Layna in Brussel. Ze houdt voornamelijk van Belgische ontwerpers, maar heeft ook stukken van € 1 in haar kast hangen. Zelf combineert ze haar tweedehandsspullen met highstreet en designer namen.

1) "Met onze webshop www.kimandlayna.com heb ik van mijn passie mijn job gemaakt. We zijn gespecialiseerd in zowel budgetvriendelijke vintage als zo goed als nieuwe ontwerpen van Belgische designers zoals Ann Demeulemeester en Maison Martin Margiela."

>>SHOP NU

2) "Isabelle Bajart is een prachtige boetiek met een unieke selectie vintage die tot ver buiten Brussel bekend staat. Wandel hier zeker binnen: als je houdt van couture uit de jaren zeventig en stijlvolle accessoires."

Isabelle Bajart, Kartuizersstraat 25, 1000 Brussel

3) "Sinds jaren is Idiz Bogam één van de bekendste vintage-winkels van België. Twee jaar geleden verhuisde de boetiek van de Dansaertstraat naar de Hoogstraat, waar je zowel mooie kleding als unieke meubels tegenkomt."

Idiz Bogam, Hoogstraat 18, 1000 Brussel

 

Gent

Elke (33) is leerkracht talen in het middelbaar onderwijs. Ze geeft kleding graag een tweede leven en houdt van de kwaliteit van oude stukken. Ze komt ook vaak kleding tegen uit oude stocks waar het prijskaartje nog aanhangt.

1) "Ik ben nogal een overtuigde Think Twice (T2)-shopper: hun aanbod is gewoon heel groot en wisselt elke zes weken. Ze doen ook regelmatig uitverkopen waar de leukste tweedehandsstuks dan aan € 1, € 2 of € 3 weg mogen. Ik wissel af tussen de T2-shops van Gent (waar ik woon) en Aalst (waar ik werk)."

Think Twice, Ajuinlei 15a, 9000 Gent

2) "Patricia Vintage is een schatkamer met vintage-topstukken van Chanel, Céline, Prada en Marni, om er maar een paar te noemen. Hier doe je geen koopjes, maar wandel je wel met prachtige unieke ouftits naar buiten."

Patricia Vintage, Henegouwenstraat 75, 9000 Gent

3) "Ook Eva Bos is gespecialiseerd in het duurdere vintage-segment, maar hier kun je alleen terecht op afspraak. Het ideale adresje als je op zoek bent naar een prachtige avondjurk voor een trouwfeest of een andere speciale gelegenheid."

Eva Bos, Vlaanderenstraat 66, 9000 Gent

 

Antwerpen

Tiny Sanders (32) kleurenconsulent, visagist én staat in het onderwijs. Ze is vooral dol op vintage-accessoires en handtassen. Van kringwinkels tot brocantemarkten: ze komt de mooiste spullen vaak op de meest onverwachte plaatsen tegen.

1) "Op de vrijdagmarkt in Antwerpen vind je My Ohm: sympathieke uitbaatster Mich zoekt prachtige stukken uit van bijvoorbeeld Céline uit de jaren tachtig. Maar vooral het aanbod laarzen en excentrieke schoenen is enorm."

My Ohm, Vrijdagmarkt 14, 2000 Antwerpen

2) "Jutka & Riska heeft een aanbod tassen, schoenen en accessoires om u tegen te zeggen. Ook de vintage-kleding is origineel en vaak van grote namen."

Jutka & Riska, Nationalestraat 87,, 2000 Antwerpen

3) "Rosier 41 is eenvintage-designerboetiek waar je je kleding in consignatie kunt verkopen. Ze hebben er opvallend veel collectiestukken vanDries Van Noten. Je vindt er ook veel schoenen in grote maten."

Rosier 41, Rosier 41, 2000 Antwerpen

Partner Content

Gesponsorde content