Nieuw talent gespot op Belgische bodem. De Braziliaanse Amanda Cortez de Murga woont sinds 2008 in Brussel en komt met een badpakkenlijn die het kleurrijke Brazilië en de minimalistische elegantie van België ietsje dichter bij elkaar brengt. Jungle Society heet haar label, en wij zochten uit waarom een Braziliaanse net in òns regenachtige land een swimwear collectie lanceert.

Flatteert billen én taille

Wat bracht je, in een regenachtig land als België, op het idee een eigen swimwear lijn op te starten?

“Ik kom uit Rio dus swimwear zit in mijn DNA en ik wilde altijd al een eigen lijn oprichten. Hier in België hebben we, ondanks het slechte weer, nood aan een zonnige vibe en ik heb mijn collectie dan ook zo ontworpen dat je ze perfect overdag kan dragen. Jungle Society wordt trouwens internationaal geleverd en er zal een showroom volgen in Parijs.”

Had je al ervaring in de modesector?

“Mijn grootmoeder naaide carnavalskostuums en ik zat vaak naar haar te kijken en hielp ze regelmatig. Ik ben dus altijd al in mode geïnteresseerd geweest en ontwierp al snel stukken voor mezelf. Echt veel ervaring heb ik dus niet maar dat is net het mooie aan mijn generatie. We leren onderweg, we zijn échte doeners!”

Wat vind je zelf het belangrijkste aan een bikini of badpak?

“Ik vind de snit het belangrijkste. Het is interessant hoe het stuk bij elke vrouw anders is. Swimwear moet verder gaan dan schoonheid. Het moet je silhouette beter maken en de juiste stukken verbergen of juist in de kijker zetten. De snits van mijn bikini’s en badpakken liften dan ook de billen en geven je taille vorm.”

Wat is jouw lievelingsstuk uit de collectie?

“Mijn favoriete stuk uit de collectie is de one-piece Amalia, met de kettingen. Hij is elegant, vrouwelijk en welke vrouw houdt nu niet van de juiste portie bling?”

Zo ziet de ‘Jungle Society’ eruit

De collectie is vanaf 24 mei 2018 online verkrijgbaar. Naast figuurcorrigerende bikini’s en badpakken, ontwierp Amanda ook bijpassende bloezen, broeken en overhemden die je perfect ook in de stad kan dragen. Een glimpse:

Leaf print halter bikini

200 euro

Leaf print beach robe

250 euro

Amalia chain link swimsuit

300 euro

Stripe detail bikini

195 euro

Mesh detail swimsuit

229 euro

Lace up swimsuit

239 euro

Lace beach pants

150 euro

One shoulder swimsuit

295 euro

Azul bikini

195 euro

Lace cover up skirt

230 euro

Wil je voor de zomer