Christian Dior Cruisecollectie 2024.

Deze Dior-collectie, gebaseerd op Frida Kahlo, is te mooi om te laten liggen

Vorige week zaterdag werd de Dior Cruise ’24 collectie voorgesteld in het bruisende Mexico City. Rode draad? De genderneutrale kleerkast en kleurrijke portretten van kunstenares Frida Kahlo. Dìt waren onze favoriete looks.

Op 20 mei 2023 presenteerde Dior haar cruisecollectie voor 2024. Locatie? Het Antiguo Colegio de San Ildefonso, de plek waar Frida Kahlo studeerde. De iconische, Mexicaanse schilderes diende als inspiratiebron voor creatief directeur Maria Grazia Chiuri.

De Dior Cruise ’24 show vond plaats in het Antiguo Colegio de San Ildefonso, de plek waar Frida Kahlo studeerde.

De ontwerpster liet zich voor haar silhouetten inspireren door foto’s van Frida Kahlo, die toen al een symbool voor gendergelijkheid bleek. Zo hield kunstenares enorm van het driedelige ‘mannenpak’ dat in verschillende uitvoeringen terugkomt in de collectie.

Naast genderneutrale pakken pronken er in de cruisecollectie ook volle rokken die door Tehuana’s (vrouwen uit Tehuantepec in Zuid-Mexico) gedragen werden in combinatie met de huipil, een traditionele tuniek. Verder veel vlinders (onder andere doorheen een rok met iconische Toile de Jouy print) maar ook papegaaien, apen en strelitzia’s als knipoog naar de Mexicaanse fauna én flora en Kahlo’s schilderijen.

De lange, roze offshoulder jurk doet denken aan een jurk die Frida Kahlo droeg op één van haar zelfportretten.

Lange, roze offshoulder jurk op de Christian Dior Cruise Show 2024 in Mexico City.

Voor de details werkte Maria Grazia Chiuri samen met lokale ambachtslieden, die originele borduursels creëerden. De kragen bestaan uit katoen-, hennep- en zijdekant die prachtig afsteken tegen het jersey en het zwarte fluweel.

De Dior x Frida Khalo stuks zijn vanaf eind oktober online te koop en in de Dior-boetieks. Accessoires vanaf € 490, ready-to-wear vanaf € 800. Benieuwd naar de complete collectie? De volledige show en alle silhouetten herbekijk je via dior.com.

Wil je ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content