Een nieuwe zonnebril bepaalt je zomerlook. Daarom is het belangrijk eentje uit te kiezen die perfect bij jouw gezichtstype past. Dankzij onze tips vind jij het montuur dat op je lijf – of euh ja neus – is geschreven.

Wil je weten welk montuur deze zomer helemaal hip is? Dat ontdek je hier – Bella Hadid heeft ‘m al.

6 x zonnebrillen voor elke gezichtsvorm

Rond gezicht

Céline – € 278

Een contrasterend hoekige vorm maakt je gezicht langer en slanker. Ga voor een montuur dat even breed is of iets breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Vierkant gezicht

Devon NeutrØ Sand – € 89,95 

Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en een hoekige kaak? Kies dan voor een ronde of ovale bril. Dit montuur camoufleert de harde trekken.

Diamantvormig gezicht

Miu Miu – € 310

Wie brede jukbeenderen heeft met een smal voorhoofd en smalle kin, kiest voor ovalen glazen of afgeronde hoeken om de wenkbrauwlijn te benadrukken. Een glasbril zonder rand en een cateye zijn een goede keuze.

Hartvormig gezicht

Ray-Ban – € 139

Romantische gezichten hebben een breed voorhoofd en smalle kin. Een pilotenbril of bril waar een randje ontbreekt, zijn mooi.

Langwerpig gezicht

Dolce & Gabbana – € 190

Is je gezicht smal en in de lengte overal even breed, dan staat een vierkant of rond montuur je het mooist. Hierdoor lijkt je gezicht minder lang. Jij mag gerust voor een grote, opvallende hipsterbril gaan!

Ovaal gezicht

Dolce & Gabbana – € 130

Een ovaal gezicht is vaak symmetrisch. Lucky you als je deze vorm hebt, want jij staat met zowat alle monturen. Zowel een aviator, cat eye als een vierkant model is mooi.

Wapen je tegen de zon