Woensdag is het zover: UK-Day. De Britse prins William komt naar ons land – lees je goed: naar België!- en ook vrouwlief Kate Middleton vliegt mee over de oceaan. Het koninklijk paar is uitgenodigd om de Mijnenslag van 1917 te herdenken en dat in het kleinste stadje van België, Mesen.

10 x Kate Middleton op staatsbezoek

Waar wij natuurlijk vooral naar benieuwd zijn, is naar de jurk die The Duchess zal dragen voor de plechtigheid. Als die net zo mooi wordt als deze stijlvolle outfits tijdens haar vorige staatsbezoeken, kunnen we op onze beide oren slapen. Wel benieuwd of hij even duur zal zijn als de prijzige outfits die Kate droeg in 2016

19 april 2014 – Australië

Tijdens haar Royal Visit aan Australië in 2014 plantte Kate Middleton een boom in de Memorial Garden van RAAF Amberley, vlakbij Brisbane. Ze droeg een jurk met blauwe klaprozen, ontworpen door L.K.Bennett.

4 augustus 2014 – België

3 jaar geleden werden the Duke and Duchess of Cambridge samen met prins Harry (toen nog zonder Meghan) koninklijk ontvangen door Filip en Mathilde voor de herdenking van de start van WOI, toen 100 jaar geleden. Ze brachten een bezoek aan het Saint Symphorien Military Cemetery in Bergen. Kate droeg een ‘jasjurk’ van Alexander McQueen en een hoofddeksel van Jane Taylor Millinery.

13 april 2016 – India

Tijdens hun staatsbezoek aan India en Buthan bezochten Kate en William het Kaziranga National Park. Daar gingen ze een kijkje nemen in het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation om er babyolifanten en neushoorns te voeden. Dat deed ze in een jurkje – no kidding – van Topshop.

14 april 2016 – Buthan

Kate Middleton ontmoette – traditioneel gekleed – de koningin van Buthan bij de TashichhoDzong tempel in Thimpu.

16 april 2016 – India

Een koninklijk kiekje voor de Taj Mahal in India. Hiermee bracht het koppel een hommage aan prinses Diana, die op net dezelfde bank een foto liet shooten. Kate Middleton draagt een jurk van Naeem Khan (een Indisch-Amerikaanse designer) en pumps van L.K. Bennett.

24 september 2016 – Canada

Kate Middleton en prins William komen aan in Victoria Airport voor de start van hun Royal tour door Canada. Kate draagt een jurk van Jenny Packham met een broche in de vorm van een esdoornblad, hét symbool van Canada.

1 oktober 2016 – Canada

Het koninklijk gezin – geniet even van de dollige George en Charlotte! – verlaat Canada met een watervliegtuig bij Victoria Harbour. Kate droeg een outfit van Catherine Walker en pumps van L.K. Bennett.

11 oktober 2016 – Nederland

Kate Middleton gaat voor het eerst helemaal alleen op staatsbezoek in Nederland. Ze wordt vriendelijk ontvangen door koning Willem-Alexander voor een dagje Den Haag en Rotterdam. Ze droeg een retro ‘stewardess-achtig’ pakje van Catherine Walker.

17 maart 2017 – Frankrijk

The Duke and Duchess of Cambridge brengen een bezoekje president Francois Hollande in het Elysée te Parijs. Kate Middleton droeg een warme donkergroene jas, ontworpen door Catherine Walker.

11 mei 2017 – Luxemburg

Vorige maand nog bezocht Kate Middleton Luxemburg in deze poederblauwe Emilia Wickstead ‘jasjurk’ met nude pumps en clutch. Ze nam er een kijkje in het Grand Duke Jean Museum of Modern Art (MUDAM) met hedendaagse tentoonstellingen van Britse kunstenaars Sir Tony Cragg en Darren Almond. Ze werd rondgeleid door kroonprinses Stephanie van Luxemburg.

Meer over Kate Middleton