Advertorial

Dit zijn dé 4 belangrijkste najaarstrends die jij nu al wil shoppen

Samen met de Bijenkorf

Irene van Lieshout is inkoopmanager accessoires bij De Bijenkorf en toont jou dé trends voor het najaar. Ga jij voor nonchalant naturel of voor een eyecatcher in een knalkleur? Of misschien val jij wel helemaal voor retro? De trends van dit seizoen ontdekken en shoppen maar!

Doe maar nonchalant

Ga dit najaar voor nonchalante, geleefde kledingstukken, een trend die zich ook duidelijk doortrekt in sneakers. Die nonchalantie kan zich uiten in een speciale print zoals het welbekende tie-dye-effect dat we zien terugkomen dit najaar, maar ook in kleuren. Denk maar aan naturelle kleuren en nudekleurige tinten.

Hoera retro

Naast die nonchalante trend, is er dit najaar gelukkig ook plek voor kleur. Alles waar een retro geurtje aan hangt, trek je dit najaar uit je kast. Denk qua kleurenpalet aan roze- en roodtinten en zachte blauwtinten zoals denimblauw, allemaal kleuren die automatisch voor dat vintage gevoel zorgen.

 

Overdaad schaadt niet

Ook met overdaad zit je goed dit najaar. Grijp gerust naar decadente, geklede, overdadige outfits en accessoires zoals blouses met kragen, zotte broches en details… Dit najaar is hét perfecte moment om een feestje te maken van je outfits. Daar hebben we allemaal een beetje nood aan. Toch?

Iconen, maar dan anders

Dit ligt in lijn met de overdaadtrend: mensen zijn op zoek naar kleur. Na de coronapandemie vol lockdowns doorgebracht te hebben in een joggingpak, willen we nu uitpakken met onze kledij. Daarom zijn de welbekende iconische stukken, maar dan in knalkleuren helemaal in. Een kleurrijke handtas of schoen staat daarbij bovenaan de verlanglijst. Als je naar je werk gaat, zijn die tas of schoenen altijd zichtbaar. Dat zijn dus dé investeringsstukken voor het najaar.

Hoe spot De Bijenkorf als allereerste dé trends van het moment?

Irene van Lieshout, inkoopmanager accessoires bij De Bijenkorf, heeft een heel team inkopers onder haar en verklapt maar al te graag hoe ze bij De Bijenkorf altijd als eersten de trends spotten: ‘Onze afdeling creative office presenteert ons de trends en behoeften van de consument voor het seizoen. Daarbij hoort ook een aparte kleurkaart voor de verschillende trends. Daarmee gaan onze inkopers als een soort handleiding op pad.’

En dat op pad gaan ging tijdens de coronapandemie veelal digitaal door, maar sinds een tijd gaan de inkopers ook weer écht de straat op. Een groot voordeel, aldus Irene: ‘We trekken nu opnieuw fysiek naar heel wat showrooms in Parijs, Milaan, Kopenhagen… en ontdekken graag nieuwe merken en showrooms in real life. Zo kunnen we meteen de kwaliteit voelen en bijvoorbeeld afwegen hoe comfortabel een bepaalde schoen aanvoelt.’

De Bijenkorf verkoopt heel wat exclusieve merken, maar exclusief betekent zeker niet altijd duur: ‘Een van onze belangrijkste pijlers is dat we exclusieve merken aanbieden die niet overal verkrijgbaar zijn, daarbij is ook duurzaamheid enorm belangrijk.’