De Oscars vormen jaarlijks het decor van de rode loper met de mooiste en meest spraakmakende jurken. Over deze looks praten we vandaag nog.

Lauren Hutton

Actrice Lauren Hutton in 1975 is het voorbeeld van old Hollywood glam: een bontjas, diep decolleté en vloeiende jurk.

Sharon Stone

Sharon Stone haalde de voorpagina’s in 1998 dankzij haar gedurfde combinatie. Ze combineerde haar Vera Wang-rok met een alledaagse, witte blouse van GAP.

Céline Dion

Céline Dion vatte in 1999 de nineties samen in één look: een grote fedora, een klein zonnebrilletje en een pak met een hoek af.

Björk

De befaamde zwanenjurk van Björk in 2001 werd niet door iedereen gesmaakt. Een modecriticus noemde de outfit zelfs ‘een van de stomste dingen die ik ooit heb gezien’. Love it or hate it, een icoon was geboren.

Halle Berry

Halle Berry won in 2002 als eerste zwarte vrouw de Oscar voor Beste Actrice. Ze snotterde zich door haar speech in een prachtige jurk van Elie Saab.

Angelina Jolie

Het gespierde been van Angelina Jolie dat onder haar zwarte Versace-jurk uitkwam, deed alle andere looks van 2012 vergeten.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence stal in 2013 de show door te vallen op de trappen van het podium. Gelukkig droeg ze een prinsessenjurk van Dior die de faux pas de nodige luister bijzette.

Meer over de Oscars