Een kijkje in het leven en het kantoor van Gloria Barudy Vasquez, general manager van Natan

Kristin Stoffels

Wie in de mode werkt, heeft meestal ook van interieur wel pap gegeten. Wij gluurden daarom eens binnen bij enkele grote namen uit de fashionindustrie. Vandaag een kijkje in het stijlvolle bureau van Gloria Barudy Vasquez, general manager van Natan.

Wie is Gloria?

  • Gloria Barudy Vasquez (49) startte in 2005 bij Natan in een commerciële functie, ze werkte zich op tot bestuurder van het modehuis
  • Ze is mama van Louise (8)

Gloria: “Ik heb een 360°-job. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik werk samen met alle verantwoordelijken van de departementen. We bekijken de statistieken, het modebeeld, de verandering van de consumenten. Ik ben ook betrokken bij de creatie van de kleren. Ik
kijk vooral met een commercieel oog naar de collecties. Ik ben 18 jaar geleden begonnen bij Natan in een commerciële functie en daar ligt mijn hart nog steeds. Ik hou nauw contact met de multibrandwinkels en klanten. Zij geven enorm interessante feedback.

Mijn bureau is in ons hoofdkantoor op de Louizalaan, dat is het hart van Natan. Ik zit er graag, maar doorheen de dag fladder ik van het ene departement naar het andere. Mijn bureau is naast het salon waar we de vipklanten en koninklijke hoogheden ontvangen.
Ik heb het geluk dat ik zelf niks heb moeten inrichten, daar zorgt meneer Vermeulen voor. Hij is de rode draad. Het rustgevende kleurgebruik, de kaders, de kunst aan de muur, de tapijten uit prachtige materialen: niets is toevallig zo geplaatst. Zelfs de kleding maakt deel uit van het decor.

Elk seizoen verandert de collectie, dat voelt altijd als een frisse wind op kantoor. Ik heb een scherm tussen mijn bureau en het salon. Als ik een meeting heb, doe
ik het scherm naar beneden voor privacy, maar op andere momenten vind ik het belangrijk om de sfeer en stijl van Natan in me op te nemen. Meneer Vermeulen wil dat ons hoofdkwartier er zo min mogelijk uitziet als een kantoor. Als hij kon, zou hij alle computer schermen weghalen. (lacht)

Als ik een periode op onze andere locatie werk, haal ik mijn bureau ook effectief leeg
en wordt er een paar schoenen en een lamp geplaatst. Alles is tot in de puntjes gestyled. Ik heb geen foto’s of persoonlijke items op mijn bureau staan, want er zijn al genoeg elementen die de ruimte aankleden.

“Natan is als mijn tweede thuis. Mijn collega’s voelen als familie. We zijn allemaal heel fier om voor het merk te werken. Meneer Vermeulen is mijn mentor. We hebben een hele fijne vertrouwensrelatie. Al blijf ik na 18 jaar samenwerken hem nog steeds aanspreken met ‘meneer Vermeulen’ en ‘U’. Dat is een kwestie van gewoonte en respect.

“Ik breng mijn dochter Louise geregeld mee naar kantoor. Ze is hier heel graag en geraakt zelf geïnspireerd door de sfeer op kantoor. Ze heeft onlangs een kindernaaimachine gekregen. Als ik late avonden werk, zit ze naast mij haar eigen pochetten te naaien met restjes stof. Ik wil voor mijn dochter een realistisch beeld neerzetten van een moderne moeder. Dat ik vaak laat moet werken, hoort daarbij. Qualitytime is belangrijker dan een klassiek patroon van opvoeding. Mijn job is mijn passie en hobby. Ik heb het geluk dat ik elke dag met plezier kan gaan werken. Louise voelt die positieve energie ook. Omgekeerd zorgen zij en mijn man voor gronding en rust in een modewereld die zo snel gaat. Soms zeg ik tegen mezelf: ‘Stop, settle down en geniet van het moment’. Vroeger was ik gevoeliger voor stress, maar sinds ik mama ben, neem ik bepaalde dingen anders op. Nu kan ik mijn werk heel snel van me afzetten. In mijn wagen naar huis doe ik een paar telefoontjes, 15 minuten rijden en dan zet ik mijn hoofd uit voor de rest van de avond.”

Zo ziet Gloria’s werkdag er uit:

  • Ik begin mijn dag om “9 u met de planning, want vanaf 10 u hebben we afspraken met klanten.”
  • Ik kan niet zonder: “Het klinkt een beetje ouderwets, maar we hebben interne telefoons. Het is een handige manier om elkaar te vinden in het bedrijf. Ik weet dat het niet meer zoveel gebruikt wordt bij andere bedrijven, maar het is een fijne manier om contact te houden.”
  • Goede gewoonte: “Ik leg mijn telefoon weg tijdens een meeting om echt in het moment te zijn. Ik wil elk thema de volle aandacht geven.”
  • In de ijskast op kantoor ligt er voor mij: “Een Cola Zero of Red Bull en af en toe wat snoep. Maar ik breng van thuis ook altijd verse fruitsla met yoghurt mee.”
  • Favoriete lunchadresje: “Odette en Ville – vlak bij de Louizalaan – is de ideale plaats voor een werklunch.

Meer binnenkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content