Je moet niet langer over een fortuin beschikken om een Mona Lisa aan de haak te slaan. Aangezien we het legaal willen houden ook liefst niet over een slaghamer, maar wél over een flinke dosis stijl. Het Franse modehuis Louis Vuitton lanceert namelijk een collectie met prints van allerlei grootmeesters, en uiteraard hoort da Vinci daar ook bij.

Jeff Koons ft. Vuitton

Louis Vuitton lanceert eind deze maand een exclusieve collectie handtassen ontworpen door dé Jeff Koons. Met hulp van schilders da Vinci, Rubens, Fragonard, Titian en Van Gogh ontwierp de Amerikaanse kunstenaar schilderachtige tassen met onder meer de ‘Mona Lisa’ en het ‘Graanveld met cipressen’ in de hoofdrol. Hiermee vereeuwigt Koons zijn “Gazing Ball”-schilderijen (een reeks met de hand geschilderde reproducties) op de iconische Neverfull, Speedy en Keepall handtassen van het Franse modehuis.

Louis Vuitton wil met de samenwerking de oude meesters opnieuw tot bij het grote publiek brengen en met deze foto geeft influencer Chiara Ferragni alvast een duwtje in de rug:

Earlier shooting the new #LVxKoons @louisvuitton collection in the best location ever? 😍 #TheBlondeSaladGoesToParis

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Een schilderachtige collectie

Voor de oplettende kijkers: het iconische Louis Vuitton-monogram wordt voor het eerst ook aangevuld met exclusieve JK-initialen. Een Vuitton, Koons én wereldberoemde kunstenaar in één meesterwerk heb je al vanaf 2000 euro. Even wegdromen:

Vincent Van Gogh

‘Graanveld met cipressen’

Peter Paul Rubens

‘Jacht op leeuw, tijger en luipaard’

Titiaan

‘Mars, Venus en Cupido’

Jean-Honore Fragonard

‘Meisje in bed met een hond’

Leonardo da Vinci

‘Mona Lisa’

De schilderachtige collectie ligt vanaf 28 april in een aantal geselecteerde boetieks van Louis Vuitton, waaronder die van Brussel. Nog een paar dagen tijd om te sparen dus.

Meer over Louis Vuitton