Fashion evolutie: Dé Oscarjurken van beste actrices

De wondermooie of net over the top Oscarjurken zijn een jaarlijks hoogtepunt voor modebewuste vrouwen. Wij geven hier een overzicht van de befaamde dress der winnares in de rubriek 'Beste Actrice', met als start de eerste Oscaruitreiking in 1929. En last but not least, spot je hier ook onze 3 persoonlijke favorieten.

De jaarlijkse Oscaruitreiking is het moment waar we haast allemaal naar uitkijken. Naast de vele celebrities, spotten we er ook een heleboel glitter en glamourEn honestly, welke vrouw houdt nu niet van shiny dressesWegdromen zullen we, al zijn er ook ietwat extravagantere keuzes bij ;-).

Naast het dromen van deze luxeuze jurken, is het ook interessant om modestijlen te zien evolueren. Van elegant naar origineel, van subtiel naar over the top en dit alles door 's werelds bekendste modeontwerpers. In de infografiek van Mediarun Digital zie je de jurken van de winnaressen op deze grote dag, te beginnen bij het begin: in 1929.

Oscarjurken doorheen de tijd

Wie weet zal de jurk van 2016 nóg mooier zijn, maar dat vraagt nog enkele dagen geduld. Wij tonen hieronder alvast onze drie favorieten, foto met winnares inbegrepen.

3 favo Oscar jurken

De tijdloze Givenchy jurk van de prachtige Audrey Hepburn, het roze Ralph Lauren exemplaar van Gwyneth Paltrow en de Jean Paul Gaultier black dress van Nicole Kidman, wij zijn alvast verkocht. Nu nog in spanning afwachten tot 28 februari voor de jurken van 2016! Kijken jullie ook?

Wil je ook weten welke goodies de winnaressen van dit jaar te wachten staan? Klik dan hier voor een preview van de waanzinnig weelderige goodiebag die ze zullen krijgen.

Lees ook:

Rake quotes van celebrities

Kijk mee in die 12 luxueuste badkamers in Hollywood

Dit zijn de schattigste Instagram diertjes van de celebs

Partner Content

Gesponsorde content