Shoppen op afspraak: 6 x onze favoriete modeboetieks in Brussel

Els Keymeulen

Brussel is dé stad van de boutiques: fijne, gecureerde modewinkels met een selectie die je nergens anders vindt. Er op goed geluk naartoe trekken, is nu even niet aan de orde. Op afspraak shoppen kan wel. Steun de lokale handelaar en allez-y!

6 x onze favoriete modeboetieks in Brussel

1. Cachemire coton soie: staren mag

boetiek brussel

Foto: Nathalie Gabay. 

Tegenover café Chez Franz zit deze luxeboetiek. De eigenaars hebben zeer de vinger aan de pols: Belgisch label Paoline, plots een hype, hébben ze. En nog veel meer: de dromerige jurken van Dodo Bar Or, de puffers van Herno, het minimalisme van Sofie D’Hoore. Overigens: de accessoires zijn zeer de moeite.

Rue Franz Merjay 53, @cashemirecotonsoie

2. Hunting and collecting: ogen open

Wat is winkelen eigenlijk meer dan jagen en verzamelen? Deze boetiek heeft het helemaal begrepen: uitgekiende selectie, veel vrije ruimte, goed advies en gedurfde combinaties. De collecties zijn uiteenlopend: van minimalisme (Rodebjer, Totême), over modern (Nanushka) tot sportief (Adidas). Kijk zeker naar de schoenen van Miista.

Rue de Chartreux 17, @hunting_and_collecting

3. Stijl: een icoon

boetieks brussel

Je mag Stijl niet voorbij lopen – de legendarische Brusselse modeboetiek met z’n uitgesproken avant-gardestijl, is een landmark in de hoofdstad. Als je een tijdloos stuk van Een Belg wilt bemachtigen, moet je bij Sonja en de haren langs.

Dansaertstraat 74, @stijlbrussels 

4. Kelly: what’s in a name

Wij denken bij Kelly altijd aan Grace, en yup: ze zou hier haar draai kunnen vinden. De boetiek is klein en gezellig, met een fijne selectie accessoires – boots, ondergoed, sandaaltjes – én een ruim aanbod van het eigen label. Codewoord is elegantie: vloeiende midi-jurken, strak gesneden witte hemden en kleurrijke cardigans.

Place Georges Brugman 36, @kellyshopbruxelles 

5. Hatshoe: de mooiste schoenen per vierkante meter

De winkel is piep, de collectie schoenen énorm: ziehier het succesrecept van Hatshoe. Verwacht hier enkel designer shoes voor het leven: Dries Van Noten, Margiela, Jil Sander, Marsèll ... Kiezen is altijd verliezen, maar hey – je komt gewoon een keertje terug, toch?

Dansaertstraat 89, @hatshoe.dansaert 

6. Privejoke: niet verdwalen

Laten we zeggen dat dit een GROTE boetiek is, met mooi gesorteerde rekken die maar blíjven komen. Neem overigens gerust je man/vader/vriend/... mee; er is een zeer ruime mannenselectie. Qua vibe? Je vindt hier vooral het betere ‘middensegment’, van Bellerose en Birkenstock over American Vintage tot Sessùn en Veja. Geen ‘blow the budget’, wel heerlijk draagbare kleren voor elke dag.

Rue Marché au charbon 76-78, @privejoke 

7. Ook in Brussel

In onze hoofdstad zit de grootste concentratie luxelabels. Dus als je een investering wilt doen in – we zeggen maar iets – een koffer van Louis Vuitton, een jurk van Natan, een paar sandalen van Chanel of een handtas van Delvaux, brandt híér de lamp. De grootste concentratie labels bevindt zich op de Louiza- en de Waterloolaan. Redelijk nieuw op die laatste is Italiaans modehuis Prada – zeker eens een kijkje gaan nemen.

Meer lezen over lokale mode en ‘winkelhieren’:

 

 

Partner Content

Gesponsorde content