Gespot door het Feeling-modeteam: 4 trends die je deze winter overal gaat zien

Elke maand plukt het Feeling-modeteam een aantal letters uit het Grote Modeboek. Ze verwijzen naar dé trends die het proberen waard zijn. Het nieuwe seizoen gaat van logoflage tot TikTok-wear. Volg je nog?

 

1. Logoflage

We leggen uit: Het woord is de samentrekking van ‘logomania’ en ‘camouflage’. Er was een tijd dat het logo breed uitgesmeerd centraal op je trui stond. Vandaag is een logo – o contradictie – net subtieler omdat het herhaald wordt.

Werkt best bij: Klassieke outfits met een twist. Vervang je krijtstreep door een stuk in logoflage: van ver een klassieker, van dichtbij tóch een verrassing.

Nee is nee: Met logo’s geldt altijd dezelfde regel: don’t overdo it. Tenzij je een sandwichbord wilt zijn.

De outfit: relaxed cool: een cardigan waar je in kunt verdwijnen, een praktische regenjas en een sjaaltje dat om je tas, je nek of op je hoofd kan.

Lange gebreide cardigan (Miu Miu via mytheresa.com, € 720).

Ballonjeans (Collectors Club, € 295). Koop ‘m hier

Shopper met logoprint en olifanthoofd (Loewe, € 1200). Koop ‘m hier

Regenjas met ruit (Selected Femme, € 119,99). Koop ‘m hier

Sjaaltje met logoprint (Givenchy via matchesfasion.com, € 120).

2. Saturatie

We leggen uit: Hoe gesatureerder de kleur, hoe feller ze is. Vergeet dus winterse pastels: het mag knallen.

Werkt best bij: Snoeptinten. Zoek naar kleuren die echt van de stof afspatten, en voeg ze toe als blikvanger van een outfit.

Nee is nee: Je mixt beter geen vier gesatureerde kleuren door elkaar; dat wordt te heftig en te weinig in verhouding met het koudere seizoen. Wat wel werkt, is bijvoorbeeld krachtig blauw mixen met verwassen blauwtinten, voor een rustig maar boeiend silhouet.

De outfit: Eén knalstuk volstaat, en als je echt zin hebt mag je de kleur doortrekken in je accessoires, maar zorg voor voldoende rust door te mixen met aardse, herfstige tinten.

Stevige veterlaars (Filippa K, € 445). Koop ze hier

Trenchcoat met kap (Julia June, € 439). Koop ‘m hier

Knalgele midi-jurk met polokraag (Xandres, € 189). Koop ‘m hier

Knaloranje tas met krokoprint (Marciano by Guess, €170). Koop ‘m hier

3. TikTokdressing

We leggen uit: TikTok is hét platform van het moment en daar wil je opvallen. En dus zijn outfits vandaag aanwezig, met details die likes genereren en kleuren die eruit springen. Iedereen een popster, zoiets.

Werkt best bij: Bovenstukken. Tenslotte komt nog steeds vooral je bovenkant in beeld. En dus mag het gerust iets meer zijn boven je middel.

Nee is nee: We zijn op zich niet voor het concept ‘je kleden naar je leeftijd’: je draagt waar je zin in hebt. Maar een van de grote TikTok-hypes zouden we toch negeren: die van de cropped truitjes met blote buik. Nee. Gewoon nee.

De outfit: Het ‘modulaire’ silhouet wint terrein: losse onderdelen die je in de loop van de dag toevoegt of weghaalt. Denk in wiskundige formules: a plus b is feestelijk; a zonder b klassiek.

Veterlaars met hak (Tommy Hilfiger, € 179,90). Koop ze hier

Mouwloos truitje (Samsøe Samsøe, € 149). Koop ‘m hier

Tricot kokerrok (Terre Bleue, € 119,90). Koop ‘m hier

Los kraagje (Essentiel Antwerp, € 65). Koop ‘m hier

Oorbellen met haakwerk en steen (Mango, nu € 12,99 i.p.v. € 19,99). Koop ze hier

4. Wolkwear

We leggen uit: Herfst/winter is hét seizoen van de outerwear. Dé jassentrend is ‘WolkWear’ of ‘CloudCoat’: een jas die zó opgeblazen is dat hij een wolkje lijkt.

Werkt best bij: Korte bomberjassen: die zorgen ervoor dat het volume beperkt blijft tot je bovenkant en niét uitstraalt naar je heupen.

Nee is nee: Wolk + wolk is gewoon serieus slecht weer. Je moet voor evenwicht zorgen: een bolle jas vraagt om een smal onderstuk, en omgekeerd.

De outfit: Je moet het toch een keer proberen: je hele look opbouwen rond je jas. In dit geval een knaller van een puffer die alle aandacht vangt – de rest mag dus gerust een toontje lager.

Wollen beanie (Arket, € 49). Koop ‘m hier

Groene ring met roze steen (Swarovski, € 185). Koop ‘m hier

Roze rechte corduroy pantalon (Gigue, € 179). Koop ‘m hier

 

Lees ook

Openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content