Gezinsuitbreiding bij H&M. De modeketen hing tot nu toe trend-forward stuks tegen betaalbare prijzen aan de kapstok, maar voor de duur-uitziende items gingen we er niet meteen naartoe. Totdat zusje Arket werd verwekt. Uitgerekend op 25 augustus, brengt het label simpele essentials op de markt die er best chique uitzien. Precies hoe we onze basics willen dus.

H&M komt vanaf 2 november ook met een fantastische collab. Deze fantastische designer zal een collectie ontwerpen voor de modegigant.

Arket op de Market

Volgens de site van Arket werkte sinds de winter van 2015 ‘een team van designers, patroonontwerpers, schrijvers, architecten en koks in het hoofdkwartier van Stockholm aan het nieuwe concept.’ Geen idee wat de architecten en koks ermee te maken hebben, maar wij keken sinds de aankondiging énorm uit naar deze nieuwe baby.

En nu is-ie bijna daar. Op 25 augustus opent het allereerste Arket-filiaal in Londen. Het wordt een kruising tussen een winkelketen en een concept store en je kan er naast kleren voor mannen, vrouwen en kids ook kleine deco-spulletjes strikken. De prijzen liggen wel iets hoger dan het doorsnee H&M-prijskaartje. Verwacht zo’n 39 euro te betalen voor een blouse tot zo’n 115 euro voor een jurk.

Op en top Scandinavisch

Voor dat bedrag krijg je wel hoge kwaliteit in ruil. Arket biedt haar kopers goed gemaakte, tijdloze stuks, wars van alle gekke trends en fast fashion. Daarnaast shop je er ook accessoires van andere merken én krijgen sommige filialen een café waar je kan genieten van de heerlijke Scandinavische keuken. Alvast een sneak peek van de modecollectie:

Rode pull ♡

Witte coltrui ♡

Trenchcoat ♡

Blouse met krijtstreep ♡

Jas met gingham-patroon ♡

Bloemenjurk♡

Moderne trench ♡

Leren shopper ♡

Regenjas ♡

Jurk ♡

Wijde broek ♡

Trui van wolblend ♡

De eerste winkel opent dus op 25 augustus in de Londense Regent Street, maar ook in Brussel krijgt het achtste merk uit de H&M portefeuille (na Na H&M Home, COS, & Other Stories, Cheap Monday, Monki en Weekday) binnenkort een eigen stek. De collectie shop je al vanaf 23 augustus online – als je jezelf hier inschrijft.

De trends voor de herfst